Politie Groningen

Donderdag 18 januari 2007

Provincie Groningen, 18-01-2007

Groningen: winkeldief heeft meer op kerfstok

De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige man uit Dokkum aangehouden voor winkeldiefstal. Hij bracht zaterdagmiddag meerdere winkels in de binnenstad een bezoek. Hij verliet de winkels echter zonder te betalen. De politie stelde een onderzoek in. De verdachte bekende de goederen die hij bij zich had te hebben gestolen. Hij maakte hierbij gebruik van een zogenaamde geprepareerde tas. Onderzoek in zijn woning leverde een grote hoeveelheid gestolen goederen op, met een waarde van enkele duizenden euros. Kleding, sieraden, telefoons, huishoudelijke artikelen, tassen en een nieuwe fiets werden aangetroffen. Alle goederen zijn vermoedelijk in Friesland gestolen en zijn in beslag genomen. De Groningse politie maakt proces-verbaal op. De Friese collegas zetten het onderzoek voort.

Groningen: scooterrijder gewond

Een 27-jarige scooterrijder uit Groningen is woensdagavond op de Claremaheerd gewond geraakt. Een 33-jarige automobilist uit Kantens sloeg vanaf de Claremaheerd linksaf de parallelweg op. Het slachtoffer kwam vanaf de Innersdijk rijden. De man uit Kantens verleende geen voorrang aan de scooter en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer liep beenletsel op en werd naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist had 0,5 promille alcohol in zijn bloed. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bellingwolde: jongeman mishandeld

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Oude Pekela en een 20-jarige man uit Bellingwolde aangehouden voor mishandeling. Beide mannen trapten op de Hoofdweg in Bellingwolde een 19-jarige inwoner van zijn fiets. Deze jongeman kwam vervolgens ten val. De verdachten sloegen de fietser vervolgens met een staaf. Deze wist te ontkomen. De politie wist de twee mannen later op de avond aan te houden. Ze zijn ingesloten.

Zuidhorn: nat pak door mobiele telefoon

Een 44-jarige automobiliste uit Kollum heeft gisteren nabij Zuidhorn een nat pak behaald. De vrouw reed langs het Van Starkenborghkanaal en was bezig met een sms op haar mobiele telefoon. Hierdoor raakte ze met haar auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Een stuurcorrectie mocht niet meer baten en de ze raakte te water. De vrouw kon op eigen gelegenheid het voertuig verlaten. De auto verdween enkele minuten echter onder water. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het rijtuig uit het kanaal gehaald. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Tolbert/Winschoten: automobilisten onder invloed

Een 41-jarige automobilist uit Tolbert is woensdagnacht in de Leuringslaan in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Uit de alcoholtest bleek dat de man 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten is diezelfde nacht een automobilist uit diezelfde plaats aangehouden. Hij reed onder invloed van alcohol door Winschoten. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod van vijf uren. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op.