Gemeente Teylingen

voor korfbalvelden TOP

College akkoord met nieuwe toplagen voor korfbalvelden TOP

18 januari 2007

PERSBERICHT 17 januari 2007 - Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 16 januari 2007 besloten tot vervanging van de toplagen van twee korfbalvelden voor korfbalvereniging TOP in Sassenheim.

De twee velden worden intensief gebruikt: naast korfballen wordt in de wintermaanden ook op de velden getennist. De vervanging van de toplagen gebeurt in maart 2007 zodat in april de buitencompetitie kan starten op de opgeknapte velden.

De velden 1 en 2 van korfbalvereniging TOP in Sassenheim hebben een dubbelfunctie: er wordt niet alleen gekorfbald maar ook in de wintermaanden getennist. Door het intensieve gebruik waren aan de velden in 2006 al noodreparaties aan de slijtageplekken uitgevoerd. Eind maart / begin april 2007 start het nieuwe buitenseizoen. Het college heeft rekening gehouden met de start van de buitencompetitie in april en heeft opdracht gegeven tot uitvoering van de werkzaamheden in maart a.s.

Na een vergelijking van offertes van drie verschillende bedrijven heeft het college besloten de werkzaamheden aan te besteden aan BAM Infra. Het college heeft hiertoe besloten omdat in de gekozen offerte de laagste kosten zijn geoffreerd. Bijkomend voordeel is dat BAM Infra de velden tien jaar geleden eveneens heeft aangelegd.

In het investeringsplan 2007-2010 van de gemeente is een raming opgenomen voor vervanging van de economisch en technisch afgeschreven toplagen van de korfbalvelden.

Gemeentewinkel