Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Piet Tans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( donderdag 18 januari 2007


Persberichten donderdag 18 januari 2007

Margraten; verdachte inbraak voetbalkantine op heterdaad aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht in Margraten rond 00:30 uur een 19-jarige man uit Valkenburg a/d Geul aangehouden die in een auto met draaiende motor zat te wachten bij de sportkantine van een voetbalclub aan de President Kennedystraat in Margraten.

Toen de politie kort daarvoor een melding had gekregen dat er op dat moment een inbraak werd gepleegd in de betreffende kantine, ging een patrouilleauto onmiddellijk ter plaatse. Daar troffen de agenten de man aan die op dat moment achter het stuur zat van een personenauto waarvan de motor draaide. Naast de man zat nog een man in de auto en buiten de auto stond een derde man die op dat moment een televisietoestel in zijn handen had. Bij het zien van de naderende politie liet laatstgenoemde het televisietoestel uit zijn handen vallen en zette het meteen op een lopen. Ook de tweede inzittende van de auto ging er vandoor. De bestuurder van de auto werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de inbraak. De overige twee verdachten wisten te ontkomen. Nader onderzoek wees uit dat de inbrekers niet alleen het televisietoestel hadden willen meenemen, maar het ook op twee DVD-spelers en een hoeveelheid snoepgoed uit de kantine hadden gemunt.

Heerlen; Vier "thuiskomertjes" gestolen uit gloednieuwe wagens van garagebedrijf

In de nacht van 16 op 17 januari hebben onbekenden ingebroken bij een garagebedrijf in Heerlen. Hierbij werden vijf splinternieuwe auto's opengebroken. Opvallend hierbij was, dat de dieven het voorzien hadden op de zogenaamde "thuiskomertjes" (reserveband) die zich in de laadruimte van de voertuigen bevonden. De dieven zijn met een buit van in totaal vier thuiskomertjes weer vertrokken.

Gulpen: verenigingen gedupeerd door inbraak

Bij een inbraak in een café in Gulpen hebben inbrekers in de nacht van dinsdag op woensdag onder meer de spaarpotjes van de plaatselijke dartclub en de voetbalvereniging meegenomen. Het bestuur van de clubs heeft aangifte van diefstal bij de politie gedaan.

De dieven verschaften zich toegang tot het café aan de Dorpsstraat door een cilinderslot te forceren. Binnen namen ze niet alleen een plasmascherm en een digitale camera weg, maar braken ze ook twee gokkasten en twee elektronische dartborden open en ontfermden ze zich over de inhoud van de spaarpotten van de dartclub en de voetbalvereniging. De dieven gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie onderzoekt de inbraak.

Heerlen: hennepplantage opgerold

In een winkel aan de Heerlerbaan in Heerlen heeft de politie woensdag een vrij grote hennepplantage aangetroffen. Het pand stond van onder tot boven vol met kleine plantages. In totaal werden er meer dan 1.500 hennepplanten afgevoerd. De huurder van de winkel is aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet en diefstal van stroom.

De politie was getipt over het feit dat de winkel voor de hennepteelt werd gebruikt. In de etalage hing al geruime tijd een bordje dat de zaak wegens vakantie gesloten was. Nadat de politie zich toegang tot het pand had verschaft, bleek de zaak van kelder tot zolder vol te staan met hennepplanten. De eigenaar van het pand bleek niets te weten van de alternatieve bestemming van zijn bezit. De huurder gaf toe dat de plantage van hem was.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --