Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 januari 2007

Aanpak jeugdoverlast Klanderij

Enschede

Politie en beveiligers constateren dat in winkelcentrum de Klanderij in Enschede al enige tijd sprake is van jongerenoverlast. Dit uit zich in:
. jongeren staan met grote groepen bij elkaar en versperren zo de doorloop van het winkelend publiek. Hierdoor voelt het publiek zich onveilig.
. De jongeren gaan tegen de ramen en gevels van de winkels staan. Tevens blokkeren ze de in- en uitgang van de winkels.
. In de Klanderij bevindt zich een eetgelegenheid. De jongen pakken stoelen van het terras af.
. De jongeren laten vaak rotzooi achter.
Om de jeugdoverlast tegen te gaan start de politie samen met stadstoezicht en beveiligers een traject. De komende drie weken zal de politie zichtbaar aanwezig zijn en jongeren aanspreken op hun gedrag. Het gaat hierbij om waarschuwingen. Vanaf vrijdag 9 februari wordt verbaliserend opgetreden.

Doel van de actie is om overlastmeldingen terug te dringen en het veiligheidsgevoel van zowel burger als winkelier te vergroten.

Fietser rijdt onder invloed tegen auto

Enschede

Een 36-jarige fietser uit Enschede reed woensdagavond 17 januari om ongeveer 18.15 uur tegen de achterkant van de auto van een 27-jarige Enschedeer. Oorzaak van het geheel is waarschijnlijk mede gelegen in het feit dat de 36-jarige behoorlijk aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 2.10 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(07-007790)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Donderdagmorgen 18 januari omstreeks 04.00 uur werden surveillerende politiemensen door een getuige er op geattendeerd dat een jongeman een fiets had gestolen vanaf het Stationsplein in Enschede. De politiemensen hadden deze jongen ook hard weg zien fietsen en achterhaalden hem op de Nijverheidsstraat in Enschede. Hij, een 18-jarige Enschedeer, werd aangehouden en voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. In de loop van de donderdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(07-007895)

Drie rijbewijzen ingevorderd door veel te hoge snelheid

Enschede

Bij een controle met de lasergun, van ongeveer anderhalf uur, ergens tussen 19 en 21.45 uur op woensdagavond 17 januari, werd van drie automobilisten het rijbewijzen ingevorderd. Gecontroleerd werd op de Euregioweg in Enschede, een wegtraject waar 50 km per uur is toegestaan. Een 44-jarige Enschedeer reed 120, van een 26-jarige Enschedeer werd de snelheid op 102 km gemeten en van een tweede 26-jarige Enschedeer was dit 100. Alledrie overschreden dus de maximum snelheid met 50 km of meer. Proces-verbaal zal tegen hen worden opgemaakt. Gesteld kan worden dat deze controles de komende tijd vaker gehouden zullen worden omdat is gebleken daad de Euregioweg als "racebaan" wordt gebruikt.
(07-007850)

Twee personen aangehouden na diefstal en bedreiging

Enschede

Twee leden van de Enschedese Stadswacht betrapten woensdagavond 17 januari rond 20.00 uur tijdens hun controle twee mannen bij het wegnemen van ijzer vanuit de afgebrande resten van de Diekmanhal op het sportpark Het Diekman in Enschede. Zij hielden de twee, Enschedeers van 27 en 57 jaar, aan en de politie werd gewaarschuwd. Al wachtende op de komst van de politiemensen begonnen de twee aangehouden mannen de beide Stadswachten te bedreigen en een van hen trachtte een van de Stadswachten met een tang die hij bij zich had te slaan. Een worsteling tussen de beide Stadswachten en de twee aangehouden mannen instond waarbij de Stadswachten meerdere klappen opliepen. Beiden hebben ondertussen hiervan aangifte gedaan. De ter plaatste gekomen politiemensen namen de twee mannen over en deze werden aan het bureau opgesloten. Beiden zijn in de loop van donderdag de 18e voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-007817)

Notoire winkeldievegge aangehouden

Enschede

Door een personeelslid van een supermarkt aan de Haaksbergerstraat in Enschede werd woensdag de 17e januari om ongeveer 16.40 uur een 40-jarige Enschedese aangehouden. Zij had geprobeerd een viertal pakjes sigaretten mee te nemen zonder die te betalen. Aan het bureau bleek dat de 40-jarige een bekende veelpleegster was en zij werd in verzekering gesteld. Vandaag, donderdag de 18e, zal met justitie worden overlegd wat er met haar moet gebeuren. Tevens bleek aan het bureau dat ze ook nog een vonnis had openstaan van 17 dagen gevangenisstraf die ze nog moest uitzitten.
(07-007755)

Elf autokraken bekend

Saasveld / Markelo / Beilen

Uit de verhoren van twee inwoners van Hardenberg, die op 10 dan wel 11 januari in hun woonplaats werden aangehouden, is gebleken dat een van de twee, een 29-jarige, verantwoordelijk is geweest voor in totaal elf autokraken. De aangehouden 26-jarige heelde de gestolen goederen van de 29-jarige.
Door de 29-jarige waren 2 autokraken gepleegd in Saasveld, 8 in Markelo en een in het Drentse Beilen. De ontvreemde goederen, als mobiele telefoons, navigatiesystemen en autoradio's werden door de 26-jarige gekocht. Een deel van de buit is terug en zal aan de respectievelijke eigenaren worden teruggegeven.
De 26-jarige heler is ondertussen weer in vrijheid gesteld, de 29-jarige zit nog vast.