Nieuw zelfstandig behandelcentrum voor volledige oogzorg

Parkstad-kliniek oogzorg

Nieuw zelfstandig behandelcentrum voor volledige oogzorg

Amsterdam, 18 januari 2007- Op maandag 15 januari heeft het zelfstandig behandelcentrum (ZBC) Parkstad Oogzorg haar deuren geopend. Parkstad Oogzorg gaat onder leiding van oogarts Rolf Zandbergen alle vormen van oogzorg aanbieden, in het pand van de Parkstad-Kliniek in Amsterdam-West. Hierbij gaat het zowel om verzekerde als om onverzekerde zorg. Dit betekent dat de huisartsen van Amsterdam patiënten met oogproblemen rechtstreeks kunnen doorverwijzen. Maar het betekent ook dat in Parkstad Oogzorg mensen terecht kunnen die middels refractiechirurgie van hun bril of contactlenzen willen worden verlost.
Zandbergen heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in de oogheelkundige maatschap van het Bovenij Ziekenhuis in Amsterdam.

Over de locatiekeuze voor zijn ZBC zegt Zandbergen: 'De huisartsen van de Parkstad Kliniek staan sinds jaar en dag bekend om de kwaliteit van hun behandelcentrum. Het is een praktijk waarin kleine chirurgische verrichtingen worden gedaan. Voorbeelden zijn wratten verwijderen, ingegroeide teennagels herstellen of besnijdenissen en sterilisaties uitvoeren. Het aanbieden van oogzorg past uitstekend bij de doelstelling van de Parkstad Kliniek om primaire zorg effectief en laagdrempelig aan te bieden.

Volgens Zandbergen is het een voordeel voor de patiënt om deze oogzorg buiten de ziekenhuismuren tot zijn beschikking te hebben. 'Mensen die snel hulp nodig hebben, kunnen hier efficiënt worden geholpen volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden', zegt hij. 'De huisartsen kunnen in de nabije toekomst inloggen op het systeem van Parkstad Oogzorg en kunnen dus direct een afspraak voor de patiënt maken, terwijl die op consult is. De Parkstad kliniek Oogzorg zorgt voor korte lijnen en er is geen sprake van wachtlijsten. De patiënten krijgen hier de persoonlijke aandacht die ze verdienen.'

Parkstad Kliniek Oogzorg
Burgemeester Roëllstraat 24-26
1046 BP Amsterdam
Tel. (020) 536 37 00


Noot voor de redactie (