Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie stuit op 5500 planten bij hennepkwekerij
Publicatiedatum: 18-1-2007 13:39:24

Arnhem - In een woning in het centrum van Arnhem heeft de politie woensdag 5.500 hennepplanten aangetroffen in een hennepkwekerij. De kwekerij is inmiddels ontmanteld. Ook werden twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee Arnhemmers van 31 en 41 jaar.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een aantal klachten van stankoverlast uit de buurt. Toen agenten daar woensdag zelf op onderzoek uit gingen roken ook zij een wietlucht buiten het pand. Eenmaal binnen werden in drie kamers aangetroffen waar hennepkwekerijen waren ingericht. Bij het onderzoek meldde de 41-jarige Arnhemmer zich als de eigenaar van het pand waarna hij werd aangehouden. De 31-jarige kwam even later ook binnen en verklaarde in het pand te wonen, waarna ook hij werd aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Peuter (3) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 18-1-2007 13:36:18

Dieren - Een driejarige peuter uit Dieren is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Harderwijkerweg met de Imboslaan in zijn woonplaats. Het jongetje zat als passagier in de auto bij zijn 40-jarige vader toen ze rond drie uur op de kruising werden aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 58-jarige man uit Uden. Zowel de automobilist als de vrachtwagenchauffeur was met de schrik vrij gekomen. De wagen van de Dierenaar raakte wel zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Volgens getuigen en betrokkenen was de vrachtauto vanaf de Imboslaan linksaf de Harderwijkerweg opgereden. Daarbij had hij de Dierenaar die hem op de Imboslaan tegemoet kwam en rechtdoor wilde kennelijk over het hoofd gezien. Het kind had als gevolg van de aanrijding gezichtsletsel opgelopen en is ter behandeling naar een huisarts gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee aanrijdingen achter elkaar, bestuurders dronken
Publicatiedatum: 18-1-2007 13:35:33

Arnhem - Op de Schelmseweg in Arnhem hebben zich woensdagavond kort na elkaar op vrijwel dezelfde plek twee verkeersongevallen voorgedaan. In beide gevallen was geen sprake van gewonden. Wel bleken beide bestuurders onder invloed van alcohol.

Omstreeks half elf botste een 41-jarige Arnhemmer op het gedeelte tussen de De Wolflaan en de Kluizeweg tegen een boom. Bij de Arnhemmer werd een alcoholpromillage gemeten van 1,74 (bijna drieënhalf keer de norm). Even later, rond elf uur, ramde een 39-jarige automobilist uit Rozendaal even verderop een lantaarnpaal ter hoogte van de rotonde bij de Cattepoelseweg. Bij de Rozendaler werd een alcoholpromillage gemeten van 1,82. Dat is drieëneenhalf keer de toegestane hoeveelheid. De politie heeft van beide automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Beide autos hadden door de aanrijding zware schade opgelopen en moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing door afremmen voor flitspaal

Publicatiedatum: 18-1-2007 13:32:52

De Steeg - Abrupt afremmen voor een flitspaal is er woensdagavond vermoedelijk de oorzaak van geweest dat op de Hoofdstraat in De Steeg twee autos op elkaar botsten. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij maar de beide autos raakten zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde even voor middernacht toen een 26-jarige Dierenaar volgens zijn zeggen remde voor een flitspaal. Daarbij zouden zijn wielen geblokkeerd zijn waarop hij ook aan de handrem trok. De auto van de Dierenaar raakte daardoor in een slip en kwam achterstevoren op de verkeerde weghelft terecht, waar hij in botsing kwam met een tegenligger, een 41-jarige plaatsgenoot. De beide autos moesten worden afgesleept. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaardingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 18-1-2007 13:31:31

Arnhem - In Arnhem hebben gisteren twee verdachten van winkeldiefstal een dagvaarding gekregen nadat ze daarvoor waren opgepakt. Een 21-jarige man uit Dronten liep tegen de lamp bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein. Volgens beveiligingspersoneel had de Drontenaar twee spijkerbroeken gestolen. De man had de diefstal tegenover de politie bekend.
Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd een 31-jarige Arnhemmer aangehouden nadat ontdekt was dat hij een prijskaartje van een kledingstuk verwisseld had voor een goedkoper prijskaartje. Ook de Arnhemmer bekende en werd met een dagvaarding naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---