Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Themanummer van 'Stedelijk Interieur' over mensen met een handicap
---

Het blad Stedelijk Interieur, vakblad voor ontwerp, inrichting en beheer van de openbare ruimte heeft in december 2006 een themanummer over mensen met een handicap uitgebracht. De uitgave is in nauwe samenwerking met de CG-Raad tot stand gekomen.

Het blad besteedt in beeld en woord uitgebreid aandacht aan ervaringen van blinden en rolstoelgebruikers, op straat en in openbare gebouwen. Ontwerpers en architecten doen suggesties voor een effectief toegankelijkheidbeleid. Hoewel toegankelijkheid en 'bouwen voor gehandicapten' door sommigen niet 'sexy' wordt gevonden, kan toegankelijkheid goed samengaan met 'eigentijds' en esthetisch verantwoord, zo wordt aangetoond.
Onder meer een artikel over de stad Barcelona geeft een illustratief voorbeeld van hoe 'mooi en toegankelijk' samen kunnen gaan.

Omslag

Een exemplaar van het themanummer 'mensen met een handicap' van het blad Stedelijk Interieur kan worden opgevraagd bij Elba Media, telefoon (033) 4626061 of per e-mail: info@elbamedia.nl onder vermelding van volledige naams- en adresgegevens voor verzending.

(Geplaatst: 18 januari 2007)