Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Delegatie ministerie LNV op bezoek

Een delegatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit (LNV) bracht donderdag 18 januari een bezoek aan de deelgemeente Feijenoord.

Jeugd en Veiligheid
Het bezoek stond in het teken van Jeugd en Veiligheid, in relatie tot groen in de deelgemeente. Daarbij werden diverse locaties bezocht, die met dit onderwerp van doen hebben. Zoals de Educatieve Tuin aan de Enk in Vreewijk, de wereldtuin in Katendrecht en een natuurproject op de Openbare Basisschool Bloemhof. Van de deelgemeente gaf onder andere portefeuillehouder René Kronenberg acte de presence.

Onderwerpen
Naast het bekijken van de diverse locaties is er tijdens de ontmoeting inhoudelijk met elkaar gepraat over:

* effecten die fysieke groene ingrepen (lees: planten van bomen, e.d., aanleg van groen) kunnen hebben op (gedrag van) de jeugd en de sociale veiligheid;

* hoe sociale inspanningen rond vandalisme, participatie, vroegtijdig school verlaten, huiswerkbegeleiding, en dergelijke, gecombineerd kunnen worden met fysieke groene ingrepen, die effect hebben op goed en veilig gebruik van groen;
* welke fysieke, groene aanpassingen mogelijk nog in de deelgemeente gerealiseerd kunnen worden.

Afsluiting in Persoonshal
De ontmoeting werd afgesloten in de nieuwe Persoonshal in de wijk Feijenoord. Op een nog nader te bepalen moment wordt hieraan een vervolg gegeven.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Chris Ruijters van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 75.

(foto: In de Persoonshal werden ideeën bekeken over hoe de omgeving van de hal qua groen aangepast zou kunnen worden.)