Gemeente Teylingen

@hok in Voorhout

Wethouder opent nieuw jongerencentrum @hok in Voorhout

11 januari 2007

PERSBERICHT 11 januari 2007 - De heer W.Th.Hollart, wethouder welzijn, opent op vrijdag 19 januari het nieuwe jongerencentrum @hok in Voorhout. Aansluitend aan de sporthal De Tulp aan de Jacoba van Beierenweg is een ruime accommodatie gebouwd waarin maximaal 350 jongeren terecht kunnen.

De gemeente wil hiermee het groeiende aantal jeugd en jongeren niet alleen (muzikale) recreatiemogelijkheden bieden maar ook voorzien in een de behoefte aan cursussen en informatievoorziening. Direct na de officiële opening zijn er live optredens in het jongerencentrum en is het aan de Voorhoutse jeugd hun nieuwe plek in te wijden.

De laatste loodjes

Openingsprogramma vrijdag 19 januari

16.00 uur Ontvangst genodigden en bezichtigen accommodatie 16.30 uur Welkomstwoord door de heer W.H.D. Bastel, voorzitter van de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Voorhout
16.35 uur Korte toespraak door de heer S. de Wit, directeur van bouwbedrijf Pellikaan
16.45 uur Toespraak en officiële openingshandeling door de heer W.Th.Hollart, wethouder welzijn
17.00 uur Borrelen en hapjes
17.15 uur Optreden coverband
18.00 uur Einde openingsprogramma
20.00 uur Avondprogramma voor jongeren

Bestemming jongerencentrum

Voor de realisatie van het jongerencentrum en de sporthal is in 2005 een krediet van bijna vijf miljoen euro beschikbaar gesteld. Uitgangspunt van de toenmalige gemeenteraad hierbij was dat het nieuwe jongerencentrum niet mocht worden gezien als een vervanger van de huidige ruimten van De Boei (stichting Jeugdraad Voorhout) en Ex Voto. In het nieuwe jongerencentrum moest meer plaatsvinden dan alleen maar optredens van bands en discoavonden. Daarom is in het ontwerp van het nieuwe jongerencentrum niet alleen gekozen voor een grote podiumzaal voor muzikale optredens en voor een kleine zaal voor discobijeenkomsten voor tieners, maar ook voor een cursus- en een hobbyruimte. Bovendien krijgt de jongerenwerker de beschikking over een flinke kantoorruimte.

Grote zaal

De grote zaal is het pronkstuk van het nieuwe jongerencentrum. De zaal is 253 m² met een groot podium van 50 m². In deze zaal kunnen 250 jongeren tegelijkertijd aanwezig zijn. De ruimte is voorzien van een prachtige geluids- en lichtinstallatie, een dj hok en een kleedkamer.

Via een schuifwand is deze ruimte gescheiden van de kleine zaal die een oppervlakte heeft van 110 m², geschikt voor circa 100 jongeren tegelijk. Met de schuifwand geopend is er sprake van een ruimte met een capaciteit van 350 jongeren.

Van groot belang is de isolatie van de grote zaal. Deze is zodanig dat met gemak live-optredens van bands er kunnen plaatsvinden zonder overlast voor de omgeving.

Jeugd- en Jongerenwerk Voorhout

Stichting Jeugd-en Jongerenwerk Voorhout huurt het jongerencentrum sinds 1 januari. Deze stichting komt voor uit de stichting Tussen Voor- en Oost (Ex-Voto) en de stichting jeugdraad Voorhout.

Geschiedenis

Aan de realisatie van dit ruime nieuwe onderkomen voor de Voorhoutse jeugd aan de Jacoba van Beierenweg 118B is een lange periode vooraf gegaan.

Al in de Voorhoutse Voorzieningennota van 1998 was een nieuw jongerencentrum opgenomen. Na herziening van deze nota in 2001 besloot de gemeente in de wijk Hooghkamer een ruim opgezet jongerencentrum te bouwen in combinatie met een nieuwe sporthal, op te leveren in 2003.

Door een aantal tegenslagen als vervuilde grond, grondoverdracht etc. kon de gemeenteraad helaas pas in 2005 een krediet van bijna 5 miljoen euro ter beschikking stellen voor de bouw van een nieuwe sporthal en een nieuw jongerencentrum.

Informatie

Meer informatie over het nieuwe jongerencentrum is verkrijgbaar bij de gemeente Teylingen, de heer De Liefde, telefoon 0252-783527 of e-mail d.deliefde@teylingen.nl.

Gemeentewinkel