Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

St Jansdal onderzoekt mogelijkheden overname MCC (19-01-2007)

Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk heeft plannen om de activiteiten van Stichting MEVOG te Nunspeet, in de volksmond ook wel het Medisch Coördinerend Centrum (MCC) genoemd, over te nemen. De beide Raden van Bestuur hebben eind december een intentieverklaring getekend. Deze moet leiden tot volledige overname van het huisartsenlaboratorium en de trombosedienst van het MCC. Beide instanties beogen met deze stap bundeling en daardoor versterking van de regionale gezondheidszorg en intensivering van de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuis.

Met de huisartsen in de regio zal nadrukkelijk gesproken worden over de voortzetting van de bestaande dienstverlening van het MCC en de wijze waarop zij door het St Jansdal bij de verdere vormgeving daarvan willen worden betrokken. De komende drie maanden zullen diverse inspraakorganen en zorgverzekeraars om advies c.q. instemming worden gevraagd. De verwachting is dat de procedure eind maart 2007 succesvol kan worden afgerond, waarna de overname met terugwerkende kracht vanaf
1 januari 2007 zal plaats vinden.

Stichting MEVOG is in 1989 opgericht door de huisartsen uit Noord West Veluwe. Het werkgebied bestaat uit de plaatsen Putten, Ermelo, Nunspeet en Harderwijk. St Jansdal hoopt het werkgebied in de toekomst te kunnen uitbreiden.
Medisch Coördinerend Centrum

---