Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Hoogeveen, 18-01-2007

Politie treft hennepkwekerij aan in woning
COEVORDEN Op de vliering van een woning aan de Breitnerstraat in Coevorden trof de politie donderdagmorgen een hennepkwekerij met 160 planten aan. De politie stelde een onderzoek in n.a.v. een tip. De elektriciteit voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De twee bewoners, een 35 jr. man en zijn even oude vriendin zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn verhoord. Met een dagvaarding om te verschijnen voor de rechtbank zijn beiden in de loop van de dag in vrijheid gesteld. De in beslag genomen planten, lampen en andere materialen zijn vernietigd. (07-105427)

Auto te water
ASSEN Een 40 jr. man uit Assen reed donderdagmorgen met zijn auto in het water langs de Schieven in Assen. In de bocht in deze weg, vak voor de brug, reed hij door onbekende oorzaak rechtdoor en reed langs de brug het water in. De man klom zelf uit de auto en liep weg. Later verklaarde hij dit in een paniekreactie te hebben gedaan. Uit niets bleek dat hij gedronken had. Toen een omstander de auto in de vaart zag drijven belde die de politie. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen in de auto zaten, die inmiddels een stuk verder was gedreven, gingen drie agenten in het water en doorzochten de auto. Later bleek dat de man alleen in de auto had gezeten. Een bergingsbedrijf takelde met hulp van de brandweer de auto op het droge.

Vrouw met kinderen aangereden op oversteekplaats COEVORDEN Een 35 jr. vrouw uit Coevorden en haar beide kinderen van 2 en 4 jr. zijn donderdagmorgen gewond geraakt toen ze op een voetgangersoversteekplaats in de Van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden werden aangereden door een 42 jr. automobilist uit dezelfde plaats. De man had de vrouw met de kinderen niet gezien. Alle drie zijn per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Teveel gedronken
ASSEN Tijdens een verkeerscontrole stuitte de politie in Assen donderdagmiddag op een automobilist die gedronken had. De man kreeg een stopteken omdat hij geen kentekenplaat op de aanhanger achter zijn auto had zitten. Toen de agenten een dranklucht constateerden werd de man aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille. De politie maakt proces-verbaal op. Bovendien moest hij eerst een openstaande boete van 235,- betalen voordat hij zijn auto mee kon krijgen.

Storm

ASSEN De hulpverleningsdiensten in Drenthe hebben het i.v.m. de harde wind vanaf 10.00 uur erg druk. Bij de Meldkamer Drenthe kwamen tot 17.00 uur ongeveer 180 meldingen binnen. De storm en harde windvlagen zorgden tot nu toe alleen voor materiele schade door omgewaaide bomen, een boom op een auto en één op een woning en kapot gewaaide daken en ander materiaal. Verder veel meldingen over wateroverlast. De hulpverleningsdiensten rukken voorlopig alleen nog uit als er sprake is van gevaarlijke situaties.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.