Politie Groningen

Vrijdag 19 januari 2006

Provincie Groningen, 19-01-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie heeft donderdagochtend op de Petrus Campersingel een 41-jarige man uit Eenrum aangehouden. De Eenrummer had op de kruising met het Hanzeplein een discussie gekregen met een 31-jarige bromfietser uit Groningen. De betreffende discussie werd door enkele getuigen gezien. Toen beiden bij groen licht verder reden, ging het vervolgens fout. De 41-jarige reed met zijn auto vlak achter de bromfietser. Op dat moment gaf de 31-jarige een trap tegen de betreffende auto. Hierop rukte de automobilist aan het stuur, waardoor de bromfietser ten val kwam. De Eenrummer werd vervolgens aangehouden. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse en een rapportage gemaakt van het ongeval. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie zoekt getuigen van de betreffende aanrijding, die omstreeks 07.32 heeft plaatsgevonden. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: doof meisje van geld beroofd

Een 15-jarig meisje uit Groningen is donderdagavond op de PC Hooftlaan beroofd door een groepje jongeren. Het meisje liep ter hoogte van een supermarkt toen zij door één van de jongeren bij haar sjaal werd vastgepakt. De sjaal werd aangetrokken, waardoor zij het behoorlijk benauwd kreeg. Een andere jongen doorzocht haar zakken en nam een klein geldbedrag weg. Het slachtoffer kon haar mobiele telefoon, die ook was weggenomen, nog net terugpakken. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving. Het meisje zal aangifte doen.

Groningen: roodlichtcontrole leidt tot boetes

Een roodlichtcontrole op de kruising Eikenlaan met de Zonnelaan heeft donderdagochtend geleid tot 19 boetes. Alle overtreders betroffen fietsers die het rode licht hadden genegeerd. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: overval in supermarkt

Een onbekende man heeft donderdagavond in een supermarkt aan het Floresplein een overval gepleegd. De overvaller vroeg bij de balie, nabij de ingang, aan een medewerkster om een pakje sigaretten. Direct hierop wilde hij de kassalade hebben en toonde daarbij een mes. De medewerkster sprong vervolgens over de balie en liep naar een kassa. Daar eiste de overvaller ook geld van een getuige, die zich ook in de supermarkt bevond. Het is nog onbekend of de overvaller daadwerkelijk geld heeft buitgemaakt. De dader verliet uiteindelijk de supermarkt. De politie stelt een onderzoek in naar de overvaller. Ook beschikt de politie over een goed signalement van de man.

Groningen: Fries onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Noorderhaven een 38-jarige man uit Oldeberkoop aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd in zijn auto gecontroleerd en bleek dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook werd vastgesteld dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had opgelegd gekregen van de rechter. De automobilist mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief op heterdaad betrapt

Een 31-jarige Stadjer is donderdagnacht op heterdaad betrapt bij diefstal van een fiets. De man liep speurend door de fietsenstalling van het Noorderstation. Even later zagen agenten de man op een fiets wegrijden. Bij controle bekende hij de diefstal. De man is aangehouden en de fiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bemoeien met aanhouding leidt tot nieuwe aanhoudingen

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt drie mannen aangehouden. Een 23-jarige man uit Assen werd als eerste aangehouden, omdat hij een kopstoot probeerde uit te delen aan een andere persoon. De man werd hierop aangehouden. Een 23-jarige Stadjer bemoeide zich met deze aanhouding en beledigde de agenten. Ook hij is hierop aangehouden. Vervolgens wilde een 21-jarige Stadjer ook nog zijn mening kwijt over deze beide aanhoudingen. Hij werd tot viermaal toe gevorderd weg te gaan. Toen hij weigerde zijn weg te vervolgen en zich bleef bemoeien met de aanhoudingen, is ook hij aangehouden. Het drietal kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Winschoten: overval juwelier

Donderdagochtend, even voor negen uur, is een juwelier aan de Langestraat in Winschoten overvallen. Twee nog onbekende mannen met bivakmutsen zijn voor openingstijd het bedrijf binnen gedrongen. Op dat moment waren er drie medewerkers in het pand aanwezig. De medewerkers werden gedwongen op de grond te gaan liggen. De verdachten zagen kans er met een hoeveelheid sieraden vandoor te gaan. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Westerbroek: hardrijder aangehouden

De politie heeft donderdagnacht op de A7 bij Westerbroek een 44-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden. De man reed met een snelheid van 164 km/uur over de snelweg. Hij kreeg een bekeuring voor een snelheidsovertreding van 44 km/uur.

Zoutkamp: gewonden bij botsing auto met vrachtwagen

Een 78-jarige automobilist uit Lutjegast en zijn vrouw (leeftijd onbekend) zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Het tweetal reed over de Sluisweg in Zoutkamp. De man hield in een bocht onvoldoende rechts en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De twee inzittenden van de personenauto zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Doezum: man onderkoeld

Naar aanleiding van een melding trof de politie donderdagochtend naast de Ipo Haaimaweg in Doezum een man aan met
onderkoelingsverschijnselen. Het is onbekend hoe de man in de berm terecht is gekomen en hoe lang hij daar heeft gelegen. De 59-jarige man uit Noordwijk is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ulrum: automobilist gewond bij aanrijding

Een 28-jarige automobilist uit Ulrum is donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de Breweelsterweg en heeft geen voorrang verleend aan een 54-jarige automobilist uit Vierhuizen, die op de N361 reed. De man uit Vierhuizen kon de overstekende auto niet meer ontwijken. De 28-jarige belandde met zijn auto in de sloot. Hij is met behulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist kwam met de schrik vrij. Beide autos zijn total loss door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.