Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 januari 2007

Automobilist onder invloed moet rijbewijs inleveren

Enschede

De politie controleerde op vrijdag 19 januari om 02.15 uur een automobilist op de Lintveldebrink in Enschede. Zij constateerden alcoholgebruik bij de man, een 25-jarige Enschedeër, en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau bedroeg 1,61 promille. De politie nam het rijbewijs van de 25-jarige in en maakt proces-verbaal op. (07-008584)

Automobilist rijdt fietsster aan en rijdt vervolgens door

Enschede

Op donderdag 18 januari werd om 13.25 uur een aanrijding met letsel gemeld aan de Dennenweg in Enschede, waarbij de veroorzaker was doorgereden. De politie trof daar drie meisjes, waarvan een van hen was aangereden. Dit meisje, een 15-jarige Enschedese, fietste over de Dennenweg met achter haar de twee vriendinnen, toen hen een auto achterop kwam. De automobilist haalde de twee vriendinnen in en ging weer naar rechts. Daarbij reed hij tegen de 15-jarige aan, die kwam te vallen. Het meisje werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De veroorzaker reed na de aanrijding door. Het kenteken werd door de meisjes genoteerd. De politie trof de auto met verse schade op de parkeerplaats voor de woning van de tenaamgestelde aan. De automobilist, een 82-jarige Enschedeër, werd daarop in zijn woning aangehouden. De verdachte werd daarop in zijn woning aangehouden. De man kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-008091)

Politie neemt opnieuw drie rijbewijzen in

Enschede

Tussen de stormperikelen door controleerde de politie op donderdag 18 januari in het begin van de avond wederom op de snelheid op de Euregioweg in Enschede. De politie wil graag een inzicht op de gemiddelde snelheid waarmee op genoemde weg wordt gereden. Alleen de uitschieters zijn geverbaliseerd.

Er werden 100 voertuigen gecontroleerd. Ongeveer 85% van de automobilisten reed te hard. Bij drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd na een forse overschrijding van de maximum snelheid. De overtreders waren een 29-, een 30- en een 33-jarige Enschedeër. Zij reden respectievelijk 100, 103 en 105 km/u, waar maximaal 50 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Aanhouding wegens wapenbezit

Enschede

De politie kreeg op vrijdag 19 januari omstreeks 02.40 uur een melding van geluidshinder bij een woning aan de Toekomststraat in Enschede. In het trappenhuis van de flatwoning zagen de agenten de veroorzaker van de overlast, een 23-jarige man, met een vuurwapengelijkend voorwerp in zijn handen lopen. De agenten sommeerden de man zijn wapen te laten vallen, waaraan hij gevolg gaf, waarna de politie de 23-jarige kon aanhouden. Het wapen betrof een balletjespistool, maar was op het eerste oog niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. Deze werd in beslag genomen. De verdachte betreft een militair en is daarom overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die het verdere onderzoek doet. (07-008593)

Gezochte aangehouden

Enschede

Op donderdag 18 januari hield de politie een 40-jarige Enschedeër in zijn woning aan. De 40-jarige moest nog een straf van 61 dagen uitzitten. Nadat de man weigerde zijn voordeur te openen, moesten de agenten de toegang forceren. Daarna konden zij de man in zijn woning aanhouden. De 40-jarige is opgesloten. (07-008001)

Aanhouding wegens belediging

Enschede

Een jongeman wees op vrijdag 19 januari om 04.45 uur surveillerende politieagenten op een opstootje op de Oude Markt in Enschede. De agenten gingen op onderzoek uit en troffen een vechtend groepje mensen aan. Omdat het de agenten onduidelijk was waar het om ging, probeerden zij in eerste instantie de ruzie te sussen door de partijen te scheiden. Een van de betrokkenen, een 21-jarige Enschedeër, keerde zich daarbij tegen de agenten en schold hen uit. Toen de agenten hem daarop aanspraken en tot rust maanden, wilde de 21-jarige een van hen slaan. De politie hield de 21-jarige uiteindelijk aan, waarna hij geboeid kon worden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek worden opgesloten. Het is onduidelijk gebleven wie ruzie had met wie, na de aanhouding keerde de rust terug. (07-008603)

Man aangehouden na poging woninginbraak

Hengelo

Op vrijdag 19 januari werd om 04.10 uur een woninginbraak gemeld aan de Geerdinksweg in Hengelo. Een getuige had gezien hoe een onbekende man probeerde een woning binnen te dringen, door de deur via de brievenbus te openen. Toen dit niet lukte ging de man weg en vertrok op zijn fiets. Aan de hand van het opgegeven signalement lukte het de politie de verdachte, een 38-jarige Enschedeër, op de Boerhaavelaan aan te houden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-008600)

Autokrakers actief in wijk De Schelfhorst

Almelo

In de nacht van 17 op 18 januari heeft in de wijk de Schelfhorst een reeks auto inbraken plaatsgevonden. Op diverse locaties in de wijk hebben inbrekers een 20-tal auto's weten open te breken. Uit de auto's werd voornamelijk audio- en navigatieapparatuur weggenomen. De politie houdt rekening met nog meer inbraken. Deze gedupeerden kunnen zich melden bij het politiebureau in Almelo. Ook verzoekt de politie mensen die iets gezien hebben, dat kan leiden tot de opsporing van de daders, contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Almelo, 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie onderzoekt de zaak en heeft een buurtonderzoek gestart.

Autopassagier gewond door omvallende berk

Bruinehaar

Op vrijdagmorgen 19 januari werden omstreeks 08.00 uur twee inzittenden van een personenauto getroffen door een omvallende berk. Een bestuurster van Duitse komaf en haar zoon reden op de Gravenlandweg in Bruinehaar in de richting van Vriezenveen toen er plotseling een berk langs de kant van de weg omviel en op de auto terechtkwam. De jongen raakte gewond en is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De moeder van de jongen kwam met de schrik vrij. Leeftijden van de twee uit Getelo Moor in Duitsland waren nog onbekend bij de politie. De politie heeft de auto af laten slepen. (07-008644)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --