19.01.2007 / 10:5 4 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Jaarbeurs utrecht b.v.

Jaarbeurs utrecht b.v.

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview

Op donderdag 18 januari heeft Jaarbeurs Utrecht op verzoek van Gemeente Utrecht, haar deuren opengesteld om gestrande bus- en treinreizigers onderdak te bieden. De extreme weersomstandigheden maakte het onmogelijk voor vele reizigers de eindbestemming of thuishaven te bereiken. Centraal gelegen, op het knooppunt van snel -en spoorwegen, was er sprake van ruim 3.000 gestrande reizigers.

Op verzoek en in samenwerking met Gemeente Utrecht, de Nationale Spoorwegen en het Rode Kruis werden in de Expozaal, een accommodatie van Jaarbeurs Utrecht, gelegen direct naast het centraal station, vanaf 16.00 uur de reizigers opgevangen. De eerste voorbereidingen werden eerder die middag al preventief in gang gezet. In afwachting van de berichtgeving over de vervoersmogelijkheden werden de reizigers door Jaarbeurs Catering Services voorzien van een kopje koffie of thee en later op de avond van broodjes en soep. Het aantal gestrande reizigers nam in grote getale toe rond de spits waardoor er werd uitgeweken naar de centrale corridor in het hallencomplex. Rond 17.00 uur bood de Jaarbeurs aan ruim 3.000 gestrande reizigers onderdak. Later die avond heeft de Gemeente Utrecht het verzoek gedaan tevens nachtopvang te organiseren. Het Rode Kruis heeft zorg gedragen voor ruim 1.000 slaapplaatsen in Hal 3. Dit aantal werd later die avond uitgebreid met 700 slaapplaatsen in Hal 2.

Uiteindelijk hebben 1.700 gestrande reizigers de nacht op het Jaarbeurscomplex doorgebracht. Jaarbeurs Utrecht kijkt terug op een succesvolle samenwerking met Gemeente Utrecht, de Nationale Spoorwegen en het Rode Kruis. Rond zevenen deze morgen verlieten de laatste reizigers Jaarbeurs Utrecht op weg naar huis of naar het werk.