Politie Hollands Midden

Datum: 19 januari 2007

Katwijk Onder invloed met auto tegen lantaarnpaal

De politie heeft donderdagavond 18 januari, een 34 jarige vrouw en een 39 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De politie trof de twee na een melding aan op de Provincialeweg N206 (Wassenaarseweg), ter hoogte van het benzinestation. De twee waren met hun auto tegen een lichtmast gereden. De auto bleek total loss. Beiden waren onder invloed van alcohol, en wilden niet meewerken aan een blaastest. Ook waren zij niet duidelijk over wie de auto bestuurd had. Op het bureau werd bij de man een wikkel met drugs, vermoedelijk cocaïne, en een zakje met Cannabis aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Uit de verhoren kwam uiteindelijk naar voren dat de vrouw gereden had. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijkerhout Inbrekers betrapt, getuigen gezocht Op donderdag 18 januari, rond 15.00 uur, trof de bewoner van een woning aan de Maandagsewetering meerdere inbrekers aan in zijn huis. De inbrekers waren de woning binnengelopen en hadden een ravage aangericht in hun zoektocht naar waardevolle spullen. De bewoner trof de inbrekers aan in de woning waarnaar er een korte worsteling ontstond. De inbrekers die in het huis waren, drie in totaal, wisten te ontkomen en weg te rennen. Door getuigen is gezien dat, een viertal mannen, de Meeuwenstraat in renden om vervolgens via de Leeuwerikstraat uit het zicht te verdwijnen. Mogelijk dat de dader(s) in een auto zijn gestapt en weg zijn gereden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Inmiddels heeft er een buurtonderzoek plaatsgevonden die informatie heeft opgeleverd. Mochten er nog getuigen zijn die meer informatie hebben over de inbraak dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Voorhout Auto weg na inbraak De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak die plaatsvond in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 januari. Dader(s) wisten een woning aan de Snoeklaan in Voorhout binnen te dringen. Uit de woning werden onder andere paspoorten en een mobiele telefoon weggenomen. Ook de autosleutels werden gevonden. Met de autosleutels werd de voor de deur geparkeerde auto weggenomen. De auto, een zwarte Volkswagen Golf, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak

De politie heeft vrijdag 19 januari rond 04.15 uur drie Alphenaren van 20, 22 en 28 jaar en een Hagenaar van 27 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een winkel in winkelcentrum De Aarhof. Even na 04.00 uur werd gemeld er een harde klap en een alarm werd gehoord nabij het Aarplein. De melder zag vervolgens vier personen wegrennen via de Vest, de Aarkade en daarna in de richting van de Van Mandersloostraat. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de vier personen. Op basis van het opgegeven signalement werden de vier verdachten aangehouden. Bij de winkel bleek het glas van de toegangsdeur ingegooid te zijn.

Boskoop Aanhoudingen na winkeldiefstal

De politie heeft donderdag 18 januari omstreeks 17.45 uur twee mannen van 24 en 26 jaar uit Boskoop aangehouden. De 26 jarige man werd aangehouden op de Kerkstraat na winkeldiefstal uit een supermarkt. De 24 jarige man probeerde de aanhouding van de verdachte te voorkomen en pakte één van de twee agenten van achteren vast. De andere agent wist deze man weer weg te halen en hield hem onder controle tot de verdachte van de winkeldiefstal in de politieauto was geplaatst. Hierna werd de 24 jarige man weer losgelaten. Kort hierop begon de verdachte in de politieauto met zijn hoofd tegen de ruit te bonken. De andere man was plots weer terug en probeerde de deur van de politieauto te openen voor de andere. Dit konden de agenten voorkomen waarna de man er opnieuw vandoor ging. De verdachte in de auto zag kans een ruit kapot te trappen. Hij werd vervolgens ook bij de voeten geboeid. Een andere ter plaatse gekomen agent was de vluchtende man achterna gerend. De man verstopte zich op het Torenpad achter een auto. Een andere agent, die na het boeien van de verdachte in de politieauto was meegerend, zag de man achter de auto, benaderde hem van achteren en hield hem aan.

Gouda Aanhoudingen na diefstal uit auto

De politie heeft vrijdag 19 januari rond 02.50 uur twee Gouwenaren van 20 jaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. Om 02.30 uur werd gemeld dat drie jongens vermoedelijk aan het inbreken waren in een bestelbus aan het Veenmos. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en in de wijk gezocht naar de personen. Terwijl agenten de wijk inreden, kwam een personenauto met twee inzittenden hen tegemoet rijden. De bestuurder werd staande gehouden, en op basis van de opgegeven signalementen werden de twee aangehouden. Op het Veenmos werd nader onderzoek gedaan. De ruit van het bestelbusje bleek ingeslagen te zijn en het gehele radio/navigatiesysteem was uit het dashbord gedemonteerd. De buit werd aangetroffen in de struiken in de buurt daar waar de auto met de verdachten werd staande gehouden. De derde persoon werd niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Overval op winkel De politie werd op vrijdagochtend 19 januari rond 05.20 uur in kennis gesteld dat er een overval op de groentewinkel aan de Winkelcentrum Goverwelle had plaatsgevonden. Een medewerker van de winkel werd overvallen door twee gemaskerde jongemannen. De daders bedreigden hem met een vuurwapen. Het is nog niet bekend of de dader(s) buit hebben gemaakt. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten sporen. Mogelijk dat iemand de mannen heeft gezien voor of na de overval. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de recherche van Gouda Oost via 0900-8844.

Gouda Jongens aangehouden wegens graffiti Een bewoner van de Vlietenburg kon op donderdag 18 januari, rond 16.30 uur, twee jongens aanhouden die met graffiti op zijn schuurmuur hadden gespoten. De bewoner rook een verflucht en hoorde gelach. Hierop nam hij een kijkje en trof drie jongens aan die met een spuitbus tags aan het maken waren op muren. De bewoner kon een van de jongens, een 12 jarige Gouwenaar, bij zijn jas vastpakken. Een van de andere jongens, een 14 jarige Gouwenaar kwam teruglopen om zijn vriend bij te staan. De politie werd gebeld die de jongens mee nam naar het bureau. De ouders van de minderjarigen werden ingelicht en in overleg met hen worden de jongens doorgestuurd naar Halt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --