Politie Haaglanden

Persberichten 19 januari

Haaglanden, 19-01-2007

Politie zoekt getuigen gewapende overval
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een gewapende overval van een bank aan het Alphons Diepenbrokckhof. Vrijdagochtend 19 januari om 09.10 uur overviel een man de bank en bedreigde het aanwezige bankpersoneel met een vuurwapen. Hij dwong een medewerker tot afgifte van een geldbedrag en verliet hierna het bankgebouw. De man heeft het volgende signalement: blanke man, leeftijd onbekend, circa 1.90 meter lang. Hij droeg een rode jas en is weggereden in een witte Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken XL-95-TT of een combinatie die daarop lijkt. Dit voertuig is eerder deze week in Den Haag aan de Jaap Edenweg gestolen. Heeft u informatie over deze overval die de politie helpt bij het oplossen van dit misdrijf? Belt u dan met de politie in Loosduinen, via 0900-88844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000

Dronken automobilist negeert stopteken
Den Haag Doordat hij donderdag 18 januari rond 22.00 uur met hoge snelheid over Prins Hendrikplein reed, trok een 34-jarige Belgische automobilist de aandacht van surveillerende agenten. De bestuurder, een 34-jarige man uit het Belgische Knokke, negeerde het stopteken van de agenten. Ook van de optische licht- en geluidssignalen bleek de bestuurder niet onder de indruk. Uiteindelijk konden de agenten de man stoppen op de kruising van het Koningsplein en de Perponcherstraat. Aan het bureau blies de Belg 240 ugl. De man moest direct de bekeuringen betalen.

Aangehouden na achtervolging
Den Haag - De politie hield vrijdag 19 januari net na middernacht twee Hagenaars (19 en 23 jaar) aan voor diverse overtredingen. Agenten zagen op de kruising Apeldoornselaan met de Zuiderparklaan een personenauto door rood rijden. Toen de agenten de automobilist aan wilden houden, ging de bestuurder er vandoor. Een achtervolging volgde, waarbij de auto binnen de bebouwde kom snelheden van 80 km/u bereikte. Diverse malen vergat de bestuurder richting aan te geven en door de hoge snelheid vloog de verdachte over vluchtheuvels. Bij de kruising met de Kamperfoeliestraat en de Mient negeerde de bestuurder weer het rode verkeerslicht en reed de Laan van Eik en Duinen in. Een andere politieauto die uit deze laan kwam, kon maar net een aanrijding met de verdachte voorkomen. Twee politieautos met blauwe zwaailichten waren voor de bestuurder geen reden tot opgeven. Op de Laan van Eik en Duinen stapte de passagier uit, waarna deze man kon worden aanhouden. De bestuurder zette zijn vluchtpoging echter voort. In de Hortensiastraat reed hij tegen de richting in. De politie blokkeerde de weg waarna de 19-jarige zich klemreed en werd aangehouden. Beide mannen zitten nog vast. De Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete voor de beginnende bestuurder.

llegaal gokken
Den Haag - Door een melding van een vechtpartij, stopte de politie donderdag 18 januari in de Gouwestraat een avondje illegaal gokken. Hoewel van een vechtpartij geen sprake bleek te zijn, controleerden de agenten voor de zekerheid de betreffende woning. Binnen troffen zij een groot aantal mannen -in leeftijd variërend van 23 tot 56 jaar- en een nog groter aantal spelkaarten aan. De politie nam de pakjes spelkaarten inbeslag en controleerde de gegevens van de aanwezige personen. Hierbij bleken vier personen, naast het illegaal gokken, nog een aantal andere overtredingen te hebben begaan. Zij zijn hiervoor meegenomen naar het politiebureau. De bewoner van het pand, een 34 jarige Hagenaar kon na verhoor, maar zonder spelkaarten, weer naar huis.

Ongeluk op Burgemeester Sweenslaan
Leidschendam Een 79-jarige man uit Den Haag veroorzaakte donderdag 18 januari om 20.25 uur een ongeluk op de Burgemeester Sweenslaan, waarbij hij ook nog tegen een lantaarnpaal aanreed. De man maakte een vergeetachtige indruk en rook bovendien naar alcohol. Aan het bureau nam de politie een bloedproef af en het rijbewijs van de man in. Daarnaast wordt er een onderzoek naar zijn rijvaardigheid ingesteld.

Stormoverlast in Leidschendam-Voorburg
Leidschendam Voorburg - De storm die donderdag 18 januari over het hele land raasde veroorzaakte ook in Leidschendam/Voorburg overlast. De politie kreeg meer dan 50 meldingen van stormschade waaronder veel omgewaaide bomen, verkeersborden, hekken, dakkapel, dakpannen, etc. Gelukkig waren er geen gewonden. De politie was onder andere betrokken bij de volgende medingen:

* Prins Frederiklaan/Prinsenhof: boom scheef gewaaid
* Schoorlaan: boom omgewaaid. In stukken gezaagd door brandweer
* Sijtwendetunnel afgesloten ivm defecte hoogtesignalering
* Mgr. Van Steelaan: ANWB bord ontwricht

* Douwe Dekkersstraat: aannemersbord omgewaaid
* Kooiland: omgewaaid tuinhek

Stormoverlast Wassenaar
De politie Wassenaar was donderdag 18 januari op meerdere plaatsen betrokken bij gevolgen van de storm:

* Boom Raadhuislaan ontworteld, valt om op naastgelegen carport. Scootmobiel die daaronder stond ernstig beschadigd.
* Dirk de Raetlaan: rijplaten door de lucht
* Fabritiuslaan: boom valt op auto, lantaarnpaal en Deijlerhuis. Dreiging van tweede boom die zou omvallen: Deijlerhuis ontruimd
* Sophialaan: raam kapot gewaaid
Boom valt om op hek aan Laan van Hoogwolde

Stormoverlast Rijswijk
In Rijswijk waren ook de hulpdiensten druk met alle meldingen die binnenkwamen naar aanleiding van de Zuidwesterstorm van donderdag 18 januari. De politie was onder andere betrokken bij de volgende meldingen:

* Prinses Beatrixlaan: boom op rijdende auto. Slachtoffer (42-jarige man uit Lemmer) naar ziekenhuis voor controle
* Steenvoordelaan met de Henri ter Hallsingel: bouwkeet op auto gewaaid; geen gewonden.

Hardleers
Rijswijk Agenten zagen 19 januari om 03.15 uur tijdens hun surveillance een 20-jarige Hagenaar rijden. De man reed zonder rijbewijs, wat niet de eerste keer was. De man heeft in de afgelopen vijf jaar hiervoor al minstens elf keer een bekeuring gehad. Bij verdere controle bleek de auto ook niet verzekerd en kwamen er ook nog eens 10 verpakkingen (ponypacks) cocaïne onder de bestuurdersstoel vandaan. De man is aangehouden.

Stormoverlast in het Westland
De storm zorgde in het Westland ook voor de nodige overlast. Alle hulpdiensten waren enorm druk met voorzorgsmaatregelen en hulp bij meldingen. Enkele meldingen waarbij de politie in actie kwam:
* Herenwerf, Maasland: gevaarlijk loshangende dakdelen. Herenwerf / Bugerweg afgesloten.

* Kreeklaan s-Gravenzande: afgewaaid dakdeel landt op meisje (18 jaar uit Wateringen) Niet vervoerd naar ziekenhuis
* Wippolderlaan (N211) aanhangwagen van een vrachtwagen gevuld met mangos omgewaaid

* Wilhelminaplein Naaldwijk: gevel uit kindercrèche en schade aan kerk. Kinderen omgebracht in achterdeel pand. Omgeving afgezet.
* Molenstraat, Monster: dakpannen waaien van dak en iep omgezaagd

Snelheidscontrole
Donderdagochtend 18 januari hield de Politie Haaglanden tussen 07.00 en 12.30 een snelheidscontrole aan de Monsterseweg. De maximum snelheid is daar 50 km/uur. Van de 1559 voertuigen die langskwamen, reden 388 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid lag op 96 km/uur.

Koperdieven
Delft Vanaf een bedrijfsterrein aan de Vulcanesweg is in de eerste week van december circa 500 meter telefoonkabel weggenomen. Onbekenden rolden een kabelhaspel helemaal af en namen de daaromheen gewikkelde kabels mee. In de telefoonkabel zaten 200 koperaders verwerkt. De dader(s) zijn vermoedelijk via het hek op het terrein geklommen en hebben de haspel door het hek heen afgerold. Heeft u informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie in Delft via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Storm houdt ook in Delft huis
Delft Een 19-jarige Rotterdammer trachtte ondanks aanwijzingen van politieambtenaren toch het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel te betreden. Het terrein voor het station was vanwege vallende dakplaten afgezet. De situatie was zeer gevaarlijk en de kans op letsel was zeer reëel. De man wilde niet luisteren en agenten konden niets anders doen dan de man aanhouden. Hij kreeg aan het bureau een bekeuring en na een goed gesprek mocht de man weer gaan. Een onbekende automobilist reed om 15.00 uur met zijn auto over de Provincaleweg. De man reed daarbij over enkele op de rijbaan gewaaide takken. Een van de takken sloeg zijn benzinetank lek waarna de man met zijn auto tot stilstand kwam. Aan de Lisztstraat waaide een schoorsteen op het dak van een bestelauto. Niemand raakte gewond.

Geripte hennepkwekerij
Delft Politieagenten die donderdag 18 januari om 15.20 uur een woninginbraak aan de Van Foreestweg kwamen opnemen ontdekte dat het niet om een gewone inbraak ging. Zij constateerden dat de voordeur opengebroken was. In de woning troffen de agenten echter een hennepkwekerij aan. De bewoner had twee kamers volledig afgetimmerd en ingericht als hennepkwekerij. De hennepplanten waren echter geknipt. Het is zeer aannemelijk dat de inbrekers deze planten hebben geknipt. Politieagenten namen 37 lampen, 37 transformatoren, vijf koolstoffilters, dompelpompen en andere toebehoren in beslag. De eigenaar van de woning, een 28-jarge man, moet zich nog bij de politie verantwoorden voor de hennepkwekerij.

Met de schrik vrij
Delft Een 53-jarige automobiliste uit Delft kwam donderdag 18 januari om 10.30 uur met de schrik vrij. Een vallende boom raakte op de Voorhofdreef de auto waarin de vrouw zat. De vrouw raakte daarbij niet gewond maar was wel enorm geschrokken. Haar auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

Koopje?
Delft Een 21-jarige man meldde vrijdagochtend 19 januari om 02.00 uur dat twee mannen op de Oude Delft een fiets te koop aanboden. Ze vroegen 20,-- voor de fiets. De man ging er niet op in waarna de prijs werd verlaagd tot 10,-. Ook hier ging de man niet op in, maar hij belde wel direct de politie. Agenten konden de twee mannen, beiden afkomstig uit Delft (31 en 38 jaar) op de Oude Delft aanhouden. Zij kregen een proces-verbaal

Veel schade na aanrijding
Zoetermeer Een 46-jarige automobiliste uit Zoetermeer veroorzaakte donderdag 18 januari op de Europaweg een aanrijding. De vrouw wilde ter hoogte van de tunnelbak een rijstrook opschuiven en keek opzij. Op dat moment stagneerde het verkeer voor haar waar de vrouw niet op bedacht was. Zij botste met haar auto op een auto voor haar die vervolgens doorschoof tegen een andere auto. Een takelwagen takelde de twee zwaar beschadigde autos naar de garage.

Storm houdt ook in Zoetermeer huis
Zoetermeer De storm van donderdag 18 januari zorgde ook in Zoetermeer voor veel overlast. Op de Van Stolbergenlaan waaide om 11.15 uur een boom op twee geparkeerde personenautos. Beide autos raakten daarbij zwaar beschadigd. Ook aan de Eerste Stationstraat waaide een boom op een geparkeerde auto. Bij het zwembad De Vleur waaide om 15.20 uur een gedeelte van de dakbedekking naar beneden. Het personeel ontruimde alle aanwezige kinderen uit voorzorg uit het zwembad. Bij het Spazio aan de Burgemeester van Leeuwenlaan braken enkele winkelruiten van de glazenoverkapping. De passage werd direct afgesloten voor alle publiek. Een enorme windvlaag zorgde ervoor dat een 47-jarige Zoetermeerse op de Burgemeester van Leeuwenlaan omver werd geblazen. Zij raakte daarbij flink gewond aan haar hoofd en handen. De GGD vervoerde de onfortuinlijke vrouw naar het ziekenhuis. Aan de Middelweg waaide om 16.15 uur een vrachtwagen (1800 kg ledig gewicht) van de weg en belandde in de greppel. Een takelwagen takelde het voertuig uit de greppel, maar tot overmaat van ramp waaide de vrachtwagen om 18.35 uur voor de tweede keer in dezelfde greppel. Nu liet men het voertuig liggen tot de storm echt geluwd was.

Op rotonde rechtdoor
Zoetermeer Een 48-jarige automobiliste uit Zoetermeer reed donderdag 18 januari om 23.30 uur over de Hugo de Grootlaan. De vrouw miste volledig de rotonde en reed rechtdoor. Een takelwagen sleepte het voertuig naar een garage