Gemeente Urk

Werkloosheid op Urk daalt in 2006 met 26%

De werkloosheid onder de beroepsbevolking van Urk is in het jaar 2006 met 26% gedaald. Per 1 januari 2007 zijn er nog 215 personen (109 mannen en 106 vrouwen) werkloos binnen de gemeente Urk. In verhouding is de werkloosheid onder mannen sneller afgenomen dan onder vrouwen.

Het werkloosheidspercentage is eind december 2006 uitgekomen op een niveau van 3,3%. Dit is gelijk ook het laagste niveau sinds 2002. Een opvallend detail is dat in voorgaande jaren de werkloosheid in het 4e kwartaal traditioneel altijd weer steeg naar een piek rond de jaarwisseling. Deze periodieke stijging is in de achterliggende periode tot nu toe uitgebleven.

De daling van de werkloosheid heeft zich in alle gemeenten in Flevoland laten zien. In verhouding is de daling op Urk echter het sterkst geweest. Urk blijft het daarmee goed doen in regionaal verband. Sinds jaren is Urk de gemeente met het laagste werkloosheidspercentage in Flevoland. Ook in landelijk verband zit Urk bij de gemeenten met de laagste werkloosheidspercentages.