Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsster belandt op motorkap

Apeldoorn, 19-01-2007 o Een 52-jarige fietsster uit Apeldoorn en een 24-jarige fietsster uit Apeldoorn zijn op woensdag (17/01) op de kruising Vosselmanstraat/Sprengenweg met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de auto als de fiets raakten beschadigd.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 17.30 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op de Vosselmanstraat reed en daarbij uit de richting van de Wilhelmina Druckerstraat kwam. De fietsster reed op het fietspad naast de Sprengenweg in de richting van de Vosselmanstraat en reed op bovengenoemde kruising door rood. Het licht voor de automobiliste was inmiddels op groen gesprongen en een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietsster op de motorkap van de auto terechtkwam.

Laatstgenoemde is voor verder medisch onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen niet bekend. Zowel de auto als de fiets liepen door de aanrijding beschadigingen op.