Gemeente Roermond

Regionet en Regiotaxi, wat is nu eigenlijk het verschil?

Regionet en Regiotaxi: beide zijn collectieve vervoerssystemen, waarmee reizigers van deur-tot-deur vervoerd worden. Ook reist men bij zowel Regionet als Regiotaxi samen met andere reizigers. Reizigers worden daarom niet rechtstreeks van A naar B gebracht. Ondanks deze overeenkomsten, bestaat er een belangrijk verschil tussen de beide systemen.

Regionet

Regionet is alleen bedoeld voor inwoners van de (voormalige) gemeenten Maasbracht, Roermond, Swalmen en Roerdalen. Hierbij gaat het om 65+-ers en om personen met een indicatie van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo, voorheen Wet Voorzieningen Gehandicapten). Overige inwoners van de (voormalige) gemeenten Maasbracht, Roermond, Swalmen en Roerdalen kunnen geen gebruik maken van Regionet. Personen met een medische beperking en 65+-ers kunnen via hun gemeente een speciale vervoerspas voor Regionet aanvragen. Om een rit te boeken moet men minimaal één uur van tevoren bellen naar 0900 - 440 4400. Hier wordt naar uw pasnummer gevraagd, en tevens worden er enkele andere reisgegevens genoteerd. Vervolgens wordt u binnen een kwartier voor of na de afgesproken tijd opgehaald.

Regiotaxi

Sinds 10 december 2006 is het collectief vervoerssysteem Regiotaxi actief. Regiotaxi is bedoeld voor iedereen die woonachtig is in de provincie Limburg. Om gebruik te maken van Regiotaxi, belt u minimaal één uur van tevoren naar 0900-0699 voor het reserveren van een rit. Hier worden uw reisgegevens genoteerd. Vervolgens wordt u binnen een kwartier voor of na de afgesproken tijd opgehaald.

Meer informatie?

Hebt u vragen over Regiotaxi? Bel dan met het projectbureau Regiotaxi, 077- 473 8111. Hebt u vragen over Regionet? Dan kunt u bellen met het projectbureau Regionet, 0475- 388 338. Publicatiedatum: 19.01.2007 Bijgewerkt: 19.01.2007