Gemeente Hilversum

Overlast door storm op 18 januari

19 januari 2007
De storm die op donderdag 18 januari over Nederland raasde heeft ook in Hilversum en de Gooi en Vechtstreek tot schade geleid. De hulpdiensten van de regio hebben tot diep in de nacht samengewerkt om alle meldingen af te handelen. Bij de politie kwamen 726 meldingen binnen en bij de brandweer ongeveer 750.

Hilversum
Naast omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen zijn er voor Hilversum vijf zwaartepunten te melden.
Bij het bedrijf aan Olympia 6 op het Arenapark kwamen dakplaten naar beneden. Het pand is met ondersteuning van de brandweer ontruimd. De 200 aanwezige mensen zijn veilig naar buiten gebracht. Aan de Bergweg 57 in Hilversum is een boom op een huis gevallen. Er ontstond geen instortingsgevaar.
De daken van huizenblok 8 tot en met 18 van de Kolenstraat waren geheel of gedeeltelijk afgewaaide.
Door de harde wind begon de kleine toren van de Vituskerk te wankelen. De Centrumring in de omgeving van de kerk is een paar uur afgezet. Op de Frederik van Eedenlaan waaiden dakplaten van de Westerkerk. Ook daar is de omgeving afgezet.

Regio
Ook in de regio heeft de storm schade aangericht. De pandahallen in Wijdemeren zijn ontruimd omdat het dak dreigt weg te waaien. De schoorsteen van Bensdorp de oude chocoladefabriek in Bussum is omgevallen. Deels op het spoor, deels op het fabrieksterrein. In Naarden is het winkelcentrum aan de Amersfoortsestraatweg ontruimd, vanwege rondvliegende glazen dakplaten.
En in Weesp is de omgeving van de flat Ingelanden afgezet omdat bouwmateriaal bij de flat door de lucht vloog.

18 gestrande reizigers
In het gebouw van Wisselwerk (Sociale Zaken) naast het centraal station Hilversum hebben 18 gestrande reizigers de nacht doorgebracht. Met hulp van het Rode Kruis is er een opvanglocatie ingericht met bedden en dekens. Ook voor soep, broodjes, drinken en persoonlijke verzorging is gezorgd zodat de mensen op vrijdagochtend na het ontbijt hun reis weer konden hervatten.