Provincie Groningen

Gescoord!!! Een hattrick in de Euroborg 17 januari 2007

In de Euroborg vond gisteren de speeddate tussen werkzoekenden en werkgevers (sponsorbedrijven van FC Groningen) plaats onder de noemer "Scoor een hattrick". Het evenement is georganiseerd door gemeente en provincie Groningen, FC Groningen, Hattrick´s Club en de ABN AMRO Businesscorner.

En dat er is gescoord mag wel duidelijk zijn. Een kleine honderd werkzoekenden hebben in korte gesprekken met bijna vijftig werkgevers met openstaande vacatures een speeddate-gesprek gehouden.

Startschot
Wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken van de gemeente Groningen heeft om 16.15 uur het startschot van het evenement gegeven. Hij sprak over een duidelijke Win-Win-Winsituatie: voor FC Groningen, voor het bedrijf en zeker ook voor de supporters.

Spanning
Het aantal opgekomen werkzoekenden overtrof de verwachtingen. De bal lag aan hun voeten, klaar om een score te realiseren. Om 16.30 uur konden de gesprekken beginnen. De spanning was op menig gezicht af te lezen.

Mooi resultaat
De gesprekken, die met veel enthousiasme werden gevoerd hebben geleid tot een mooi resultaat. Gedeputeerde Hans Gerritsen van Economische Zaken kon met een gerust hart vertellen dat er gescoord is: 43 werkzoekenden hebben een match gemaakt. Al deze mensen gaan de komende weken op sollicitatiegesprek.

19 januari 2007