Gemeente Dordrecht


---

Storm: ruim 600 meldingen in hele regio

Frits Langschmidt

Er zijn gisteren tijdens de storm ruim 600 meldingen binnengekomen via de politie, brandweer en gemeentelijke wijklijn. Nagenoeg alle meldingen hadden te maken met schade en hinder; omgewaaide bomen, afgebroken takken, dakpannen en al dat soort zaken. De gemeente Dordrecht kreeg een kleine 100 meldingen via de wijklijn, die door Stadsbeheer langer bezet was gehouden. Dat bleek goed uit te pakken, want ongeveer helft van alle meldingen kwam tussen 16.00 en 19.30 uur binnen.
Op tenminste 65 plekken in de stad zijn bomen gesneuveld of zwaar beschadigd. Van tal van beschadigde bomen is nog niet duidelijk of ze behouden kunnen worden (zie foto). Een forse ploeg van Stadsbeheer en ook de Brandweer hebben de meeste schade en overlast gisteren kunnen wegwerken. Tegen middernacht hadden de medewerkers van Stadsbeheer alle spoedmeldingen afgehandeld.

Het zal overigens nog wel enkele dagen duren voor alles is opgeruimd en alle schade in beeld is gebracht. Ook wordt nog onderzocht hoe het kon gebeuren dat de verlichtingspilaren op de bruggen over de Spuihaven los konden komen. Daardoor waren twee bruggen enige tijd afgesloten. Ook de Stadsbrug naar Zwijndrecht is enige tijd afgesloten geweest voor fietsers en ook de Moerdijkbrug is een poos afgesloten geweest. Op tal van plaatsen zijn daarom wegafzettingen geplaatst door Stadsbeheer.

Treinreizigers gestrand
Naast de grote diversiteit aan meldingen moesten aan het eind van de dag ook nog gestrande treinreizigers worden opgevangen in Dordrecht, omdat er geen treinen meer reden. Hoewel onverwachts nog een enkele trein naar Rotterdam en Breda vertrok, werden toch nog ca. 150 mensen naar de atletiekhal op sportpark Reeland gebracht, waar ze konden overnachten. Dat was overigens een kort nachtje, want de bedden arriveerden pas na één uur.

âs Morgens konden de mensen met de bussen weer naar het Station, waar de treinen grotendeels weer volgens de dienstregeling vertrokken. De noodopvang (koffie, thee, soep, broodje en bed) werd georganiseerd door medewerkers van de Sociale Dienst en is goed verlopen. Omdat de meeste mensen tegenwoordig een mobiele telefoon hebben, was het thuisfront in de meeste gevallen geïnformeerd.

document icoon Stadsbeheerders_ruimen_stormschade_op.jpg document icoon voor_90_procent_gesneuveld.JPG
document icoon Storm_jan_2007.jpg

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06-51373482

Informatie