Gemeente Zoetermeer

Stormschade in Zoetermeer valt mee

De storm heeft behoorlijk huisgehouden in Nederland, maar Zoetermeer is er redelijk goed vanaf gekomen.

Wat de gemeentelijke locaties betreft zijn vijf panden waar schade is aangericht. Bij De Veur is een deel van het dak kappot gewaaid. Van het dak van het Stadhuis zijn enkele platen gewaaid die schade aan geparkeerde auto's hebben veroorzaakt. Door het wegwaaien van de platen is er lekkage opgetreden aan elektronica in het gemeentehuis. De gevolgen hiervan worden nog onderzocht. Bij basisschool De Elzenhoek is schade aan het dak ontstaan en van het Vrijetijdscentrum aan de Voorweg zijn dakpannen gewaaid. Op dit pand liggen nog zoveel dakpannen los dat het Vrijetijdscentrum tot nader bericht is gesloten. Ook de nieuwe sporthal Oosterpoort in Oosterheem is getroffen door de storm. Hier is een glazen lichtkoepel losgeslagen.

Voor zover de meteen ingeschakelde schade-expert kan overzien ligt de schade aan de gemeentelijke panden gemiddeld op EUR 10.000 waardoor er een totale schade van EUR 50.000 is ontstaan. Alle schades worden zo snel mogelijk gerepareerd.

Spazio is gisteren afgesloten in verband met een vallende gevelplaat. Verder was er sprake van veel omgewaaide bomen, omgewaaide schuttingen, een schoorsteen die van een huis is gewaaid etc. De zaken die directe overlast veroorzaakten zijn zo snel mogelijk verholpen door de hulpdiensten.