Inspectie Verkeer en Waterstaat


17 januari 2007: Voorlichting over Airworthiness Reviews

De wijze waarop de geldigheid van het Bewijs van Luchtwaardigheid (BvL) van een 'EASA-Luchtvaartuig' verlengd kan worden onder de nieuwe EASA regelgeving is per 1 januari 2007 veranderd. Daarom organiseert de Inspectie Verkeer en Waterstaat een aantal presentaties over de nieuwe inspectieprocedure en de afgifte van het bijbehorende Airworthiness Review Certificate (ARC). In 2007 wordt het oude BvL van deze vaartuigen, welke een beperkte geldigheidsperiode hadden, vervangen door een EASA BvL met een oneindige geldigheid en een ARC.

De inspectie geeft enkele presentaties over deze nieuwe inspectieprocedure en de afgifte van het bijbehorende ARC. De inspectie heeft een standaard formulier ontwikkeld voor de ARC keuring Rapportage/aanbeveling dat door de bedrijven bij de uitvoering van de Airworthiness Review gebruikt kan worden. Dit formulier en meer zal tijdens de bijeenkomst besproken worden.

Datum en plaats

Deze presentaties worden gegeven op de volgende data en zijn met name bedoeld voor de hieronder genoemde doelgroepen:

31 januari 2007 (inschrijven voor 24 januari 2007) Doelgroep: Luchtvaartmaatschappijen (AOC-houders met een Part M Subpart G erkenning). Voor de medewerker(s) aangewezen (aan te wijzen) bij de AOC-houder die binnen de Part M Subpart G erkenning (CAMO) de Airworthiness Review gaan uitvoeren.

7 februari 2007 (inschrijven voor 31 januari 2007) Doelgroep: General Aviation onderhoudsbedrijven die nu het BvL-Verlenging privilege bezitten. Voor de BvL-V inspecteurs binnen deze bedrijven die straks onder een nieuwe Part M-Subpart G erkenning (CAMO) de Airworthiness Review gaan uitvoeren.

14 februari 2007 (inschrijven voor 7 februari 2007) Doelgroep: Nieuwe Part M-Subpart G erkende bedrijven (CAMO). Bedoeld voor die bedrijven welke geïnteresseerd zijn om een Europese erkenning te halen voor het maintenance management van 'EASA-Luchtvaartuigen' en de airworthiness review. Bijvoorbeeld de bedrijven die op een ontheffing artikel 16 ten behoeve van het eigen bedrijf opereren of het management willen verzorgen van grote privé luchtvaartuigen.

De bijeenkomsten worden gehouden bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Saturnusstraat 50 te Hoofddorp. De presentatie begint om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

19-1-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement