Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 19 januari

* AUTOMOBILISTE GEWOND NA AANRIJDING TRAM

Een 27-jarige automobiliste uit Rotterdam raakte vrijdagochtend gewond na een aanrijding op de Wolphaertsbocht. Rond tien uur wilde de automobiliste rechtsaf slaan en zag hierbij vermoedelijk de tram over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De vrouw werd door de brandweer uit de auto geknipt en door ambulancepersoneel overgebracht naar het MCRZ, locatie Zuider. De politie heeft de kruising enige tijd afgesloten. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* STORM IN REGIO ROTTERDAM-RIJNMOND
De regio Rotterdam-Rijnmond heeft de storm van donderdag, behoudens veel materiële schade, relatief goed doorstaan. Tijdens de storm donderdag is zo'n 4300 keer door burgers gebeld naar de Gemeenschappelijke Meldkamer van de politie, brandweer en ambulance, over de gevolgen van deze uitzonderlijke storm. Ruim 2800 incidenten werden 'opgebouwd'. De diverse hulpdiensten hebben veel personeel en materieel ingezet om zo snel mogelijk hulp te verlenen en gevaarlijke situaties te beëindigen. Omgevallen bomen, beschadigde auto's, ingewaaide ramen, losgeraakte verkeersborden en beplating van gebouwen, wegwaaiende dakbedekking en objecten dreigden in te storten. Diverse wegen werden afgesloten, de Bosdreef bleek gevaarlijk door omgewaaide bomen en takken. Daarnaast is de Erasmusbrug een tijd voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers afgesloten geweest. Vrachtverkeer werd ontraden bepaalde routes te nemen, de Brienenoordbrug en de Haringvlietdam waren onveilig door de heftige wind. Op de Maasvlakte was een schip losgeslagen, waardoor een olieleiding werd vernield. In de avond zijn enkele honderden gestrande treinreizigers opgevangen in de Erasmus Universiteit. Zij hebben daar de nacht doorgebracht. Enkele tientallen mensen raakten gewond door valpartijen als gevolg van de heftige wind en enkelen liepen botbreuken op. Niemand raakte zwaar gewond.


* POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN SCHIETPARTIJ VEERLAAN AAN

Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek naar de schietpartij met dodelijke afloop op de Veerlaan heeft twee verdachten aangehouden. Een 32-jarige en een 40-jarige Rotterdammer zijn woensdag aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 januari vond er rond vier uur een vecht- en schietpartij plaats op de Veerlaan. Een 25-jarige Rotterdammer kwam hierbij om het leven. Twee 34-jarige Rotterdammers werden al eerder aangehouden. Zij worden eveneens verdacht van betrokkenheid bij dit schietincident.


* POLITIE HOUDT JONGEN NA STRAATROOF AAN
Een 17-jarige jongen uit Rotterdam werd donderdagavond op de Pleinweg aangehouden na een straatroof. Rond acht uur werden surveillerende politiemensen aangesproken door een getuige van de straatroof, die meldde dat een jongen in elkaar werd geslagen. Er werd direct een onderzoek ingesteld waarbij het tweetal in een berm werd aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de 17-jarige Rotterdammer de telefoon van een 16-jarige Rotterdammer had afgenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.