Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerijen opgerold

District Tweestromenland, 19-01-2007 o De politie van het district Tweestromenland heeft dinsdagmiddag drie hennepkwekerijen opgerold in Dreumel, Puiflijk en Wijchen. In totaal werden ongeveer 800 planten aangetroffen.

De hennepkwekerijen staan niet in verband met elkaar. De kwekerij in Dreumel kwam de politie op het spoor door een melding via Meld Misdaad Anoniem. In de schuur bij de woning trof de politie ongeveer 135 planten aan en ruim 100 lege potten. Een 45-jarige vrouw is aangehouden. Zij ontkende iets van de kwekerij af te weten.

Puiflijk en Wijchen

In een woning in Puiflijk werd een kwekerij ontmanteld met in totaal 226 planten. De 37-jarige bewoner kon later op de dag worden aangehouden. De politie was de hennepkwekerij al langer op het spoor. De hennepkwekerij in een Wijchense woning ontdekte de politie per toeval, door een melding van de buren die last hadden van wateroverlast. De politie stelde een onderzoek in en trof in twee kamers en op zolder ruim 400 planten aan. Een 72-jarige vrouw en een 33-jarige man zijn aangehouden.

Bij alledrie de kwekerijen zijn de apparatuur en planten in beslag genomen en vernietigd.

(10)