Politie Gelderland-Zuid

Vijfde aanhouding in onderzoek jaarwisseling

Tiel, 19-01-2007 o Donderdag is in Tiel de vijfde verdachte aangehouden door de recherche in het onderzoek naar gepleegde vernielingen, brandstichting en het gooien van vuurwerk naar de politie tijdens de jaarwisseling.

In de Tielse Schepenbuurt maakten meerdere jongens zich schuldig aan het plegen van vernielingen, gooien van zwaar vuurwerk en in brand steken van enkele persoonlijke eigendommen van bewoners in deze wijk. Daarbij werd ook zwaar vuurwerk gegooid naar de politie waardoor een agente gewond raakte. De politie neemt de zaken hoog op en stelde direct een onderzoek in.

Openlijk geweld

Sinds die tijd zijn meerdere getuigen en verdachten gehoord en is er een buurtonderzoek gehouden. Zes personen hebben aangifte gedaan van openlijke geweldpleging c.q. vernielingen, (pogingen tot) brandstichting en poging tot zware mishandeling. De schade bestaat uit vernielde schuurdeuren, afgebroken tuinschuttingen, weggenomen tuinattributen, een verbrande brievenbus en vernielde voordeur en lantaarnpaal. Daarnaast raakte een agente gewond aan haar been toen de politie optrad tegen de jongeren.

Onderzoek

In de afgelopen weken heeft de recherche deze verdachten aangehouden. Het gaat daarbij om jongens in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en allemaal woonachtig in Tiel. Een 17-jarige verdachte is voorgeleid bij Justitie en wordt langer vastgehouden. Vanmorgen meldde zich de vijfde verdachte.

Tijdens de politieverhoren hebben de meeste verdachten hun aandeel in de geweldplegingen bekend. Het onderzoek zet zich voorlopig nog voort en meer aanhoudingen worden verwacht.

Oproep getuigen

De politie vraagt getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben, en niet eerder daarover gesproken hebben, te bellen met politieteam Tiel op 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)