Politie Noord-Holland-Noord

Overlast van storm

Regio, 19-01-2007 o Door de storm die over Nederland raasde hebben de hulpdiensten het de hele donderdag druk gehad met overlastmelding en hulpverzoeken. In totaal mocht de regiopolitie Noord-Holland Noord zon vijfhonderd meldingen noteren. Hierbij raakte nagenoeg niemand ernstig gewond.

De meeste meldingen hadden betrekking op omgewaaide bomen en afgebroken takken, maar ook wegmeubilair ging spontaal aan de haal, lading viel uit vrachtwagens, dakbedekking en dakkapellen begaven het en uithangborden waaiden kapot. Bij enkele woning werd schade veroorzaakt door omgewaaide bomen en van een woning op t Zand in Enkhuizen waaide een muur om waardoor een auto onder de stenen bedolven raakte.

Het aantal verkeersongevallen die door de harde wind werden veroorzaakt vielen cijfermatig gezien nogal mee. De volgende aanrijdingen werden genoteerd:


- om 09.25 uur raakte een vrouw in haar personenauto van de Rijksweg onder Middenmeer. De auto bleef tussen de twee walkanten van een sloot hangen. (persbericht donderdag 18 jan.)


- om 11.20 uur ging een motorrijder onderuit op de A9 te Akersloot. Hij kon op eigen kracht weer verder.


- om 13.25 uur vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en de aanhanger van een vrachtwagencombinatie. De aanhanger schaarde door de harde wind en kwam daarbij op de verkeerde weghelft van de Provincialeweg te Castricum. De 49-jarige bestuurder van de vrachtwagen liep geen letsel op. De twee inzittenden uit de personenauto, dames van 58 en 60 jaar oud en afkomstig uit Heiloo werden voor behandeling van gekneusde ribben en een gebroken borstbeen overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.


- om 12.05 uur raakte een vrachtwagen naast de Robbenoordweg in Wieringerwerf. De oplegger kwam in de sloot, terwijl de cabine achter een brugleuning bleef hangen.(persbericht donderdag 18 jan)


- om 14.40 uur raakte een 61-jarige automobilist uit Arnhem de macht over het stuur kwijt op de Rijksweg onder Middenmeer. Hij botste daardoor tegen de vangrail.


- om 15.30 uur waaide een vrachtwagen om op de Braken in Spierdijk. De 32-jarige chauffeur uit Oudkarspel kon op eigen kracht uit de auto komen.

Twee autos werden geraakt door vallende bomen. In Sint Pancras raakte een 47-jarige mindervalide vrouw uit Sint Pancras bekneld in haar auto op de Benedenweg toen deze werd geraakt door een omgevallen boom. Dit voorval vond plaats om 15.10 uur. s-Avonds om 19.10 uur kreeg een 63-jarige Alkmaarder een boom op zijn auto. Dit incident vond plaats op de Laan van Grevelingen in Alkmaar.

In Den Helder strandden 43 personen die met de boot naar Texel wilden. Aangezien het terminalgebouw dicht ging moest voor deze mensen een onderkomen gezocht worden. Het Koninklijk Instituut Marine (KIM) stelde direct haar deuren open voor de reizigers. Onder begeleiding van twee adelborsten liepen de passagiers naar de gebouwen van het KIM waar alles al tot in de puntjes verzorgd bleek te zijn.

Laatst gewijzigd 19-01-2007 14:11 | © Politie Noord-Holland Noord |