VVD


19-1-2007

Evaluatiecommissie Dekker ingesteld

Door het hoofdbestuur is een commissie ingesteld die een evaluatie en analyse maakt van de gevoerde campagnes voor en de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen en de Tweede Kamerverkiezingen in 2006. Tevens zal zij het proces en de effecten van de ledenraadplegingen analyseren. De commissie zal aanbevelingen voor de toekomst doen.

De commissie zal de resultaten voor de VVD van deze twee verkiezingscampagnes en de ledenraadplegingmede ook moeten bezien in het licht van de toekomstige rol die is weggelegd voor een politieke partij. Essentieel element daarbij is de cultuur binnen de VVD en dan met name de beantwoording van de vragen: hoe kan de partij haar leden erbij betrekken en betrokken houden.

De evaluatiecommissie staat onder leiding van Sybilla Dekker en bestaat verder uit Henk Borger (voorzitter afdeling Hof van Twente), Tanja Haseloop (gemeenteraadslid Leek), Bert van Dijk (voorzitter programmacommissie Noord-Brabant), Jan Schrijen (Dijkgraaf Roer en Overmaas), Judith Tielen (voorzitter afdeling Utrecht) en Bruno Bruins (staatssecretaris OCW). Daarnaast is een klankbordgroep geformeerd van 25 VVD'ers uit het gehele land. Deze klankbordgroep is zo breed mogelijk samengesteld. De exacte samenstelling wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De commissie bepaalt haar eigen werkwijze. Alle leden van de VVD worden in staat gesteld om via het emailadres commissiedekker@vvd.nl rechtstreeks reacties aan de commissie te geven. Naast de gesprekken die de commissie zal voeren met de hoofdrolspelers uit de diverse campagnes en de ledenraadpleging zal zij zelf ook actief mensen benaderen en gesprekken in het land voeren.

De exacte planning en lokaties van deze gesprekken in het land zullen nog nader bekend gemaakt worden via de diverse informatiekanalen van de partij. Vooralsnog is de planning dat het rapport van de commissie tijdens de partijraad van 23 juni 2007 zal worden besproken. Waarna in de Algemene Vergadering van het najaar 2007 het eindrapport inclusief de reactie van het hoofdbestuur behandeld worden ter besluitvorming.