Aedes

Tweede CAO-onderhandelingsronde constructief

19 januari 2007

Aedes en de vakbonden hebben op 18 januari 2007 de CAO-onderhandelingen voortgezet. Partijen hebben de belangrijkste thema's uitgewisseld en toegelicht. Daarbij is in een goede sfeer gesproken over de nieuwe structuur van de CAO die moet leiden tot meer ruimte voor werkgevers om op ondernemingsniveau arbeidsvoorwaarden te kunnen afspreken.

Vakbonden hebben aangegeven veel belang te hechten aan een forse brutoloonstijging in combinatie met een verlaging van de pensioenpremie. Daarnaast vragen zij een hogere vergoeding voor dienstkilometers en een structurele bijdrage in de ziektekosten. Vooruitlopend op de structuurwijziging van de CAO willen zij de huidige CAO een minimumkarakter geven.

Aedes heeft een aantal uitgangspunten en randvoorwaarden geformuleerd voor een nieuwe CAO met een andere structuur per 2008. Ook heeft Aedes benadrukt dat haar leden zoveel mogelijk van de loonruimte willen benutten om het bruto-nettotraject te verbeteren. Aedes heeft aangegeven niets te voelen voor het opplussen van vergoedingen als dienstkilometers en ziektekosten. Daarnaast heeft Aedes onder andere haar voorstellen met betrekking tot een 40-urige werkweek op individuele basis en de uitbreiding van de aanloopstappen in het Handboek loongebouw benadrukt.

De onderhandelingen worden op 8 februari 2007 voorgezet.