Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Storm donderdag 18 januari 2007

Regio Gooi en Vechtstreek, 19-01-2007 o In totaal heeft het korps Gooi en Vechtstreek ruim 700 meldingen verwerkt tijdens de storm gisteren.

Hier vindt u een kleine greep uit de grote hoeveelheid meldingen. Op de Olympia in Hilversum werd een bedrijf met 200 medewerkers ontruimd omdat gevel- en dakplaten losraakten. Daarna werd het gebied afgezet. De Emmastraat, Achterom en Schapenkamp werden eind van de middag tot begin van deze ochtend afgesloten voor verkeer omdat een kleine toren van de Vituskerk met steiger en al dreigde om te vallen. Van de oude chocoladefabriek aan de Nieuwe Spiegelstraat in Bussum waaide een schoorsteen. In verband met het gevaar werd het terrein ruim afgezet, een aantal woningen ontruimd en het treinverkeer op het aangrenzende spoor werd stilgelegd. In Loosdrecht werd een sporthal ontruimd aan de Industrieweg omdat het dak dreigde weg te waaien. Op de Lambertus Hortensiastraat in Naarden werd rond 18.30 uur een 19-jarige Naarder op de fiets geraakt door een plaat. Een aluminiumplaat van een waterpompkast was losgeraakt en tegen de fietser aangevlogen. De Naarder raakte even buiten bewustzijn en is later met gezichtsletsel in de ambulance overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Blaricum.

Verder kwamen vanuit de hele regio veel meldingen binnen over omgewaaide bomen, vallende dakpannen- en platen, omgewaaide verkeersborden en meldingen van takken op de weg.

Meer informatie is ook te vinden op de websites van de gemeenten.