Politie Haaglanden

extra persberichten 19 januari

Haaglanden, 26-01-2007

Aanhouding uit het boekje Den Haag

Twee in burger surveillerende politieagenten liepen donderdagavond 18 januari om 21.00 uur over de Palviljoensgracht. De vrouwelijke agent loopt op een gegeven moment alleen terwijl haar collega iets verderop liep. Zij werd vervolgens aangesproken door een 16-jarige Hagenaar die haar een GSM voor 35,- te koop aanbood. De man werd direct door haar in de boeien geslagen op verdenking van heling van de GSM. Aan het bureau bleek dat de GSM bij een overval in een woning aan de Jacob Schorerlaan. De bewoonster van die woning werd op dezelfde avond om 20.00 uur bij het binnengaan in haar woning aangesproken door een man die haar bedreigde met een mes en haar vastpakte in soort van wurggreep. De man pakte vervolgens haar handtas en ging er vandoor. Zijn vlucht duurde echter maar een uur toen hij de agente aansprak met het verzoek om de GSM te kopen. De man zit nog vast en wordt maandag 22 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen straatroof

Den Haag donderdagavond om 23.30 uur kreeg een 34-jarige Haagse de schrik van haar leven. Zij fietste al bellend met haar mobiele telefoon via de Schoolstraat de Riviervismarkt op toen ze vastgegrepen werd. Een fietsende man trok haar aan haar tas van haar fiets af en stal haar telefoon. De Haagse viel op de grond, waarbij zij kneuzingen aan heup en elleboog opliep. Ook haar belager viel. De man stapte weer op zijn fiets en reed weg in de richting van de Jan Hendrikstraat. Het slachtoffer riep direct op hulp en zag daarna dat een groepje mannen haar belager van zijn fiets trok, de telefoon van hem afnam en op hem in begon te schoppen en slaan. Een andere man riep vervolgens tegen het groepje dat ze de man met rust moeten laten, wat ook gebeurde. De Haagse zag vervolgens dat de man die haar had overvallen het Westeinde ziekenhuis in liep en verloor hem daarna uit het oog. Het signalement van de dader is als volgt: Licht getinte huidskleur, dun halflang krullend haar, tenger postuur, tussen de 35 en 45 jaar oud, 1.85 meter lang en hij liep met gekromde schouders. De man was gekleed in een blauwe spijkerbroek, blauwe jas en droeg een blauwe pet. Heeft u informatie over deze diefstal? Belt u dan met de politie van de Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.
Studenten in adamskostuum Den Haag - Drie studenten (20 en 21 jaar) en huisgenoten uit Leiden kleedden zich vrijdag 19 januari 09.45 uit bij een spandoek op het binnenhof. De jongens hadden geen kwaad in de zin; ze deden deze stunt in opdracht van hun studentenvereniging. Toch moesten ze mee naar het bureau waar ze na een goed gesprek weer mochten vertrekken.

Vroege borrel

Den Haag Een 22-jarige Hagenaar fietste vrijdag 19 januari om 08.00 uur over de Willem de Zwijgerlaan. De man reed zonderlicht en politieagenten hielden de man staande. Al snel bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 300 ugl en kreeg tevens een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Agressieve bestuurder

Den Haag Een 32-jarige automobilist uit Spijkernisse pleegde vrijdag 19 januari om 06.40 uur flink verzet tegen een motoragent. De man reed over de Utrechtsebaan onnodig links terwijl de twee andere rijstroken helemaal vrij waren. Nadat de motoragent de man daarover aansprak greep hij hem direct bij de keel waarbij de agent (36 jaar) gewond raakt. De agent wist zich los te rukken en pepperde de automobilist. Dankzij onverwachte hulp van een voorbijganger wisten de motorrijder en de hulpvaardige man de verdachte onder controle te krijgen en kon hij geboeid en afgevoerd worden.
Met hakbijl in auto Delft Twee Delftenaren zijn vrijdag 19 januari om 10.00 uur aangehouden. De twee zaten in een personenauto die aan de Bachsingel op het trottoir stond. Politieagenten die het tweetal controleerden zagen naast de bestuurdersstoel een hakbijl liggen. Beide mannen kregen een proces-verbaal. Uitkeringsfraudeurs tegen de lamp

Delft De politie hield in samenwerking met de Sociale Dienst van de gemeente Delft woensdag 17 januari twee inwoners van Delft aan op verdenking van uitkeringsfraude. Een man en vrouw (beide 52 jaar) worden ervan verdacht de Sociale Dienst voor 159.000,- te hebben opgelicht. Ze stonden op gescheiden adressen ingeschreven en ontvingen als alleenstaanden afzonderlijk een uitkering van de sociale dienst. Naar aanleiding van binnengekomen tips dat de man en vrouw echter samen zouden wonen, stelde de rechercheurs van de Sociale Dienst een onderzoek in. Bij observatie- en dossieronderzoek kwam genoeg naar voren om de verdachten aan te houden. De woning van de man was niet bewoond, maar diende als opslagplaats voor goederen die het stel verhandelde via internet. Ook verzweeg de man verscheidene bankrekeningen voor de sociale dienst. Tijdens verhoor verklaarden de verdachten dat zij al tien jaar samenwonen en sinds enkele jaren handelen in goederen op internet. Zij kregen beide een proces verbaal en moeten het uiteindelijke schadebedrag aan de Sociale Dienst terug moeten betalen.

Containers ziekenhuisafval gevonden

Rijswijk De politie roept mensen op zich te melden die meer informatie kunnen verschaffen over de vondst van zes containers met ziekenhuisafval. Dinsdag 16 januari tussen 19.30 en 21.00 uur vond een 57-jarige man uit Rijswijk zes containers tegen zijn pand aan de Zilverstraat. Op de containers stond ziekenhuisafval. Na deze vondst is het Regionaal Milieu Team (RMT) afdeling Rijswijk gewaarschuwd die de containers heeft afgevoerd. Bij onderzoek bleek dat de containers reageerbuisjes met bloed bevatten. Enkele buisjes waren kapot. De verzegeling van de containers nog intact was toen ze gevonden werden. De politie zoekt mensen die meer informatie hebben over hoe deze containers onbeheerd op de openbare weg terecht konden komen. Het gaat om zes blauwe containers van 60x30x20 cm met gele deksels. Het zijn standaard containers voor ziekenhuisafval.

Kunt u de politie helpen? Belt u dan tijdens kantooruren met het Regionaal Milieu Team, afdeling Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Misdaad Anoniem op 0900-7000.