Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 19 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 19-01-2007

Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd

Purmerend, 18 januari 2007, 23:32 uur

Het rijbewijs van een 50-jarige Edammer is ingevorderd omdat hij achter het stuur was gaan zitten met te veel drank op. De man reed donderdagavond laat over de Purmerenderweg toen hij door agenten werd gevraagd aan een alcoholcontrole mee te werken. De blaastest liet zien dat de Edammer meer dan drie keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hem is een rijverbod van 8 uren opgelegd.

Vrouw valt in slaap achter stuur

Oostzaan, 19 januari 2007, 06:54 uur

De politie heeft vrijdagochtend een 34-jarige Zaandamse aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van medicijnen. De vrouw reed over de Kerkstraat vanuit de richting van Zuideinde toen zij vermoedelijk in slaap viel en een tegemoetkomende auto raakte met daarin een 42-jarige Zaandammer. Deze verklaarde de vrouw na de aanrijding klemgereden te hebben, omdat zij uit zichzelf niet stopte. Op de politie maakte de vrouw een verwarde en vermoeide indruk. Tijdens de afhandeling van de aanrijding bleef de vrouw, ondanks herhaaldelijk aangeven van de politie, niet op een voor haar veilige plek staan en liep steeds de rijbaan op. Ze is meegenomen naar het politiebureau en zei zich niets meer van de aanrijding te kunnen herinneren. Een GGD-arts heeft bloed geprikt dat zal worden onderzocht. Tegen de Zaandamse is proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontmantelt 2 hennepkwekerijen

Zaandam, 17 januari 2007, 16:07 uur

Tijdens een zogenaamde rooidag woensdag 17 januari heeft de politie vier adressen gecontroleerd waar mogelijk hennep gekweekt zou worden. Op twee adressen zijn kwekerijen aangetroffen. Naar aanleiding van een anonieme tip kon de politie op de Herderstraat een kleine kwekerij ontmantelen. In de woning trof de politie een kweekruimte aan met dertig planten en een tweede kweekruimte was in aanbouw. De 21-jarige eigenaar is aangehouden. Op de Kamphuisstraat werd eveneens na een anonieme melding, in een slaapkamer een werkende kwekerij gevonden. Honderd planten waren rijp voor de oogst. De 42-jarige eigenaar tapte illegaal stroom af. De NUON heeft de meter verwijderd, pas na betaling van het verschuldigde bedrag wordt de bewoner weer aangesloten. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Alle goederen zijn in beslaggenomen en vernietigd in de huisvuilcentrale in Alkmaar.

Politie en brandweer handen vol aan storm

Zaanstreek-Waterland, 18 januari 2007

De politie heeft vele overuren gedraaid met dubbele bezetting om de grote hoeveelheid stormmeldingen te verwerken. Bij de meldkamer en het servicecentrum van de politie kwamen drie keer zoveel meldingen als normaal binnen. Ook de brandweer was druk in de weer met in totaal 7 voertuigen, waaronder 4 autospuiten, twee hulpverleningauto's en een duikwagen. De meeste meldingen hadden betrekking op losgeraakte dakpannen, omgevallen bomen en verlies van lading. De schade is grotendeels beperkt gebleven tot materieel. Een aantal personen raakte (licht)gewond.

Storm Zaanstreek

Een 37-jarige Zaandammer is gewond geraakt nadat de harde wind een grote boomtak door de voorruit van zijn auto slingerde. Glassplinters verwondden zijn handen en gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en het beschadigde voertuig is weggetakeld. Op de Noorderveenweg in Assendelft blies de wind een busje van de weg, ook dit voertuig werd weggetakeld. Op de Provinciale Weg ter hoogte van Westzaan verloor een vrachtauto de gehele deklading van zijn aanhanger. De politie heeft met behulp van de chauffeur en behulpzame omstanders het dekzeil doorgesneden. De chauffeur werd verzocht door te rijden naar de Watertoren om daar zijn aanhanger af te breken. Op de H. Gerhardstraat raakten diverse auto's beschadigd door rondslingerende dakpannen die van een vier verdiepingen tellende flat afwaaiden. Op de Ijdoorn in Zaandam is een loden plaat van 4 bij 2 meter van een elektriciteitshuis afgewaaid en heeft 2 auto's beschadigd. De gedupeerde eigenaren zijn om erger te voorkomen op de plaat gaan staan. De politie heeft de plaat versleept. Een 28-jarige Zaandamse heeft zware schade aan haar auto opgelopen toen ze donderdag aan het eind van de middag op de A10 reed en er plotseling een buis tegen haar auto waaide. Deze waaide van een tegemoetkomende vrachtwagen af.

Het infocentrum Saendelft in Assendelft moet een deel van zijn dakmateriaal missen. Grote stukken van het dak werden weggeslingerd en vervolgens door de brandweer opgeruimd. Een bewoner van een bejaardenhuis aan Parkzicht maakte melding van een losgewaaide dakgoot van 15 meter lengte. De brandweer heeft de dakgoot tijdelijk vastgebonden om deze op een later, rustiger en veiliger moment, te verwijderen. De Noorddijk in Wormerveer is vanaf donderdagavond 10.00 uur en vrijdagochtend vroeg afgesloten geweest vanwege loshangende gevelplaten (4x3 meter) aan een silo. Donderdagavond raakten al diverse gevelplaten los en kwamen op de rijbaan van de Noorddijk en in de Zaan terecht.

Storm Waterland

Op de kruising van de Gorslaan met de Lineuslaan heeft een 10-jarige jongen uit Purmerend een gekneusde rib opgelopen nadat de wind hem van zijn fiets afblies en hij tegen een lantaarnpaal smakte. Op de Churchillaan werd een 12-jarige Purmerender door een rukwind van zijn fiets geblazen en belandde aan de overkant van de weg in de bosjes. De jongen had last van zijn knie en is door de politie thuis afgezet.

Op het Beatrixplein zijn donderdagavond rond halfnegen bewoners van een vijftal woningen geëvacueerd wegens instortingsgevaar. Een groot gedeelte van het dak van het gebouw was eraf gewaaid en had schade aan twee voertuigen veroorzaakt. Er ontstond instortingsgevaar aan de bovenkant van de galerijkant en de betrokken zijn naar familie of een hotel gegaan. Een deel van de Weteringstraat is afgezet voor publiek. Op de Wheredijk in Purmerend waaide donderdagavond tegen negen uur een boom op een woonark. De bewoners waren al buiten. Van de naastgelegen arken waren de bewoners niet thuis, maar heeft de politie uit voorzorg de huisdieren uit twee woonarken gehaald. Hiervoor moest een deurraam worden ingetikt. Niet lang daarna viel een tweede boom op een van de boten. De bewoners zijn in kennis gesteld.