Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 19-01-2007

Amsterdammers aangehouden voor inbraak en bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag op de Gestelseweg in s-Hertogenbosch drie Amsterdammers (22, 33 en 27 jaar oud) aangehouden voor inbraak en bedreiging. Het drietal was eerder die middag kennelijk met verkeerde bedoelingen een bedrijf aan de Bruistensingel in s-Hertogenbosch binnengegaan. Toen zij door de receptioniste werden aangesproken, bedreigden zij haar op zeer agressieve wijze met geweld. Later die dag zijn zij door insluiping een bedrijf aan de Waterman binnengegaan, waar zij werden ontdekt. De politie kon het drietal aan de hand van het signalement klemrijden op de Gestelseweg. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen en twee laptops aan. Het drietal is aangehouden en inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt of de laptops afkomstig zijn van diefstal. De auto van de drie is inbeslaggenomen.

Tweede verdachte bedreiging aangehouden

Drunen Agenten hebben donderdagmiddag op de Zonnebloemlaan in Drunen een 22-jarige man uit Elshout aangehouden in verband met betrokkenheid bij een bedreiging. Woensdagavond werd op de Magnoliastraat in Drunen al een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging. De gisterenmiddag aangehouden man wordt ervan verdacht samen met de Drunenaar woensdagavond in een woning aan de Zonnebloemstraat in Drunen, een 30-jarige man uit Langenboom, met een vuurwapen met de dood te hebben bedreigd. Vermoedelijk heeft de bedreiging te maken met een geldkwestie. De verdachten zijn inmiddels inverzekeringgesteld. Bij de verdachten is een nunchakuwapen en een gasdrukwapen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Man aangehouden voor beletten werk politie

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag aan het Eikendonkplein in s-Hertogenbosch een 57-jarige Bosschenaar aangehouden voor het beletten en belemmeren van politiewerk. Omstreeks 13.00 uur werden collegas op het Muntelbolwerk aangesproken over het rijgedrag van een man in een wit busje. Agenten reden achter de man aan die een woning aan de Van Paesschenstraat inging. Op een gegeven moment liep de man in de brandgang achter de woning. Bij een poging de man aan te houden sloeg hij twee collegas in het gezicht. Zij hielden daaraan zwellingen in het gezicht over. De 57-jarige man schoot vervolgens de bestuurder van het busje te hulp en belemmerde daarbij de aanhouding. Agenten gebruikten pepperspray. De Bosschenaar is daarop aangehouden. De andere man wist te ontkomen, zijn identiteit is bekend. Hij kon tot op heden nog niet worden getraceerd. De andere verdachte is ingesloten. Bij hem is een mes inbeslaggenomen. De politie is op zoek naar de melders van het gevaarlijke rijgedrag van de man. Het gaat daarbij om een vrouw van ca. 40 jaar met lang zwart haar in een blauwe personenauto, die op dat moment t.h.v. café Cooldown stond. Verder is de politie op zoek naar een tweede melder, die heeft gezien dat de man in de omgeving van de Diezebrug bijna mensen van de sokken reed. Met name deze getuigen maar ook andere getuigen worden verzocht zich te melden bij het Bossche politieteam ZO via telefoonnummer 0900-8844.

Rotterdammer aangehouden met gestolen spullen

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Rupelstraat in s-Hertogenbosch een 46-jarige Rotterdammer op een fiets aangehouden met inbrekerswerktuigen en twee zakken met vermoedelijk gestolen spullen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In de zakken zaten o.a. beeld-en geluidsapparatuur, klein geld, bankbiljetten en inbrekerswerktuigen. De goederen zijn inbeslaggenomen.

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

Vlijmen De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan het Plein in Vlijmen een hennepkwekerij aangetroffen. In het totaal stonden er 93 planten in de woning. De kwekerij is ontmanteld, de apparatuur en de planten zijn inbeslaggenomen. Verder werd er illegaal stroom afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Stomdronken Somaliër in bejaardencentrum

Vught De politie heeft donderdagavond in een bejaardencentrum aan de Sint Elisabethstraat in Vught een stomdronken Somaliër aangehouden die overlast veroorzaakte. De man is aangehouden en ingesloten. Hij had geen identiteitspapieren en is vandaag overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Man moet nog zitten

Uden Donderdagmiddag is een 66-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man verscheen aan het politiebureau in Uden. Bij controle bleek, dat de man nog twee straffen moest ondergaan van in totaal 10 dagen hechtenis. De man is aangehouden en ingesloten voor het ondergaan van die straf.

Mannen aangehouden met inbrekerswerktuigen

Beugen Donderdagavond troffen politiemensen op een doodlopende weg vlak bij de Boxmeerseweg een in de modder vast gereden auto. In de auto zaten twee mannen, 21 jaar uit Nijmegen en 27 jaar uit Mill. In de auto troffen de politiemensen verschillende inbrekerswerktuigen en een slagwapen aan. Het tweetal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.