Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/01/07)

OOSTERHOUT NB, 19 januari 2007

Beginnende Bestuurder aangehouden na rijden onder invloed en opnieuw vanwege rijden tijdens rijverbod

MEEUWEN: Surveillerende politiemensen hielden in de nacht van donderdag 18 januari op vrijdag 19 januari rond 02.00 uur op de Provincialeweg Zuid een 19-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg aan op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 205 ug/l was. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd. Dit rijverbod liep af om 04.27 uur. Nadat de verdachte in vrijheid was gesteld, werd hij omstreeks 04.00 uur, dus nog binnen de periode van het rijverbod, opnieuw achter het stuur betrapt. Politiemensen zagen hem op de locatie waar hij zijn auto had moeten achterlaten, in zijn auto stappen en wegrijden. Daarop werd hij opnieuw aangehouden. Van beide overtredingen wordt melding gemaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Beginnende bestuurder
Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.
Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een grotere kans heeft op een ongeluk.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Vrijdag 19 januari is tussen 04.45 uur en 05.28 uur ingebroken in een supermarkt in de Andoornstraat. Er bleek een ruit van een deur vernield te zijn om binnen te komen. Er werden diverse tabaksartikelen buit gemaakt.

WAALWIJK: Donderdag 18 januari is tussen 18.00 uur en 21.45 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Spuiweg. Er bleek een ruit te zijn ingegooid. Bij de inbraak werd een geldkistje meegenomen.

Bromfietser gewond na aanrijding

SPRANG-CAPELLE: Vrijdag 19 januari rond 07.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Van der Duinstraat een aanrijding was geweest, waarbij een auto en een bromfiets betrokken waren. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, troffen ze de bestuurder van de bromfiets op de grond aan. De jongen, een 16-jarige inwoner van Sprang-Capelle, klaagde over pijn in zijn rug en benen. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De bromfietser was aangereden door een 37-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. Die kwam vanaf een uitrit de Van der Duinstraat opgereden en zag daarbij de bromfietser over het hoofd.

Vrouw aangehouden na aanrijding met doorrijden onder invloed

WAALWIJK: De politie hield donderdagmiddag 18 januari een 52-jarige vrouw uit Waalwijk aan. De vrouw had eerder op de middag een aanrijding veroorzaakt en was daarna doorgereden.
Ze was op de Professor Keesomweg tegen de auto van een 35-jarige man uit Tilburg gereden en daarna verder gereden. De man besloot daarop achter de vrouw aan te rijden. Toen zij stopte in de Burgemeester Verwielstraat sprak de man politiemensen aan, die juist op die locatie bij een melding over een omgevallen boom stonden. De politiemensen spraken de vrouw aan en constateerden dat zij onder invloed van alcohol was. Ze moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar die mislukte. Daarop is bij de vrouw bloed afgenomen.
In afwachting van de uitslag hiervan is het rijbewijs van de vrouw ingenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen