Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 19 januari 2007

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Rucphensebaan bemerkte op donderdag dat de detectiepoortjes bij de ingang van de winkel afgingen. Een vrouw wilde een aantal goederen meenemen zonder deze af te rekenen. Ze had hierbij getracht de alarmstickers van de goederen te verwijderen. Het personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. De 24-jarige vrouw uit Rucphen is verhoord en hierna met een bekeuring van 130,- in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Bedrijfsinbraken

SINT WILLEBRORD: Op vrijdag is omstreeks 01.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Meidoornstraat. Het bedrijf is onderdeel van een woning. De daders braken de buitendeur van het kantoor open en namen o.a. waardedocumenten mee. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

OUDENBOSCH: Op zaterdag is er tegen 05.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders vernielden een ruit en kwamen via deze weg binnen. Ze namen meerdere computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Jongens aangehouden met bolletjespistool

HOOGERHEIDE: Een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 13-jarige jongen uit Hoogerheide zijn vrijdagmiddag rond 15:00 uur op het Duintjesplein aangehouden door de politie. Ze zouden met een balletjespistool hebben geschoten en op voorbijgangers hebben gericht. De twee werden overgebracht naar het bureau. Daar hebben ze afstand gedaan van het pistool, dat erg op een gewoon wapen lijkt en mede daarom ook verboden is om in bezit te hebben. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro