LLiNK

LLiNK: AANPAKKEN EN WEGWEZEN

Rotterdam, 19 januari 2007


- PERSBERICHT -

In één klap stond Chaim's leven op z'n kop

Deze week in AANPAKKEN & WEGWEZEN het verhaal van ex- IT-ondernemer Chaim Fetter en zijn kindertehuis op Lombok

De vierde aflevering van AANPAKKEN & WEGWEZEN vertelt het aangrijpende verhaal van de 25-jarige Chaim Fetter en zijn kindertehuis op Lombok. Chaim was tot voor kort succesvol IT-ondernemer in Eindhoven. Tijdens een vakantie op het Indonesische eiland Lombok komt hij in aanraking met de vele straatkinderen in de hoofdstad Mataram. Dit zet Chaim's hele leven op zijn kop. Hij besluit met onmiddelijke ingang zijn IT-onderneming en Mercedes te verkopen om met de opbrengst hiervan een kindertehuis op te richten. AANPAKKEN & WEGWEZEN is te zien bij LLiNK op dinsdag 23 januari om 22.50 uur op Nederland 2.

LLiNK volgt Chaim op de voet tijdens de lopende zaken in het tehuis waar nu al 18 kinderen wonen. Als een van de jongetjes vertelt dat hij seksueel misbruikt is, wordt het Chaim even teveel. Chaim: Het is zo frustrerend dat ik niets kan doen. Het eerste wat ik dacht is de dader opzoeken en 'm op z'n bek rossen, maar dat kan niet. Als ik dat doe wordt ik opgepakt en het land uitgezet.

Chaim is duidelijk geëmotioneerd als een medewerker in het tehuis een van de kinderen dreigt met wegsturen, als hij niet stopt met huilen. Chaim ziet zich gedwongen om de medewerker meteen zelf op straat te zetten.

Ouders die zelf niet in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen, twijfelen toch om ze aan het tehuis af te staan voor een betere toekomst. Vooral de angst dat de kinderen geen islamitische scholing zouden krijgen is een struikelblok. Toch heeft Chaim geen dag spijt van zijn beslissing: Ik heb eindelijk gevonden wat ik wil doen met m'n leven, ik weet in elk geval zeker dat ik niet meer terug wil naar commercieel ondernemen.

AANPAKKEN & WEGWEZEN volgt wekelijks bevlogen mensen die in het buitenland hun idealen proberen te verwezenlijken. Elke aflevering vertelt een ander verhaal en laat zien hoe de hoofdpersonen alles op alles zetten om hun doel iets goeds voor een ander te doen, te bereiken. Dat gaat zeker niet zonder slag of stoot.

AANPAKKEN & WEGWEZEN is elke dinsdag om 22.50 uur te zien op Nederland 2. AANPAKKEN & WEGWEZEN is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zend uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -