FNV Bouw



Datum: 19-01-2007 / bericht: 1 van 24
Lonen nog moeilijk punt bij cao Woondiensten

Bij de op donderdag 18 januari gehouden tweede onderhandelingsronde voor de cao Woondiensten bleek dat over het salaris nog grote verschillen bestaan tussen de bonden en werkgeversorganisatie Aedes.

"Er is een hele grote kloof wat betreft de loonparagraaf, en daar hebben we nog wel een robbertje over te vechten", zegt bondsbestuurder Charles Verhoef van FNV Bouw. De werkgevers zouden eigenlijk bijna alles wat niet met lonen of pensioenen te maken heeft uit de cao willen zien verdwijnen om dat per corporatie te regelen. Bovendien zouden ze graag willen dat er nu al wordt afgesproken om dat per 1 januari van het volgende jaar in te voeren.

Het was bekend dat de woningcorporaties de structuur van de cao willen aanpassen om zo meer 'ruimte' te krijgen. "Wij willen die structuurdiscussie op termijn best voeren maar niet op deze manier en zeker niet met het mes op de keel", zegt Verhoef.

Opvallend is dat de werkgevers qua lonen nog steeds weinig of niets te bieden hebben. De bond is duidelijk: drie procent loonsverhoging. FNV Bouw wil helderheid op het gebied van de verschillen tussen bruto- en nettoloon, de onkostenvergoeding voor 'reizen voor het werk' die te laag is en de pensioenpremies.

Om de ruimte tussen bruto- en nettoloon te verkleinen heeft FNV Bouw voorgesteld dat werkgevers één procent pensioenpremie van de werknemers overnemen.

"Wij zetten in op drie procent loonsverhoging, maar zijn bereid om daarbij voor dit jaar het systeem van de prijscompensatie niet toe te passen. Dat komt er op neer dat wij de risico's van een hoge inflatie voor onze rekening nemen", aldus Verhoef.

Maar tot nu toe lijken de werkgevers niet bereid te zijn om te bewegen. "Als de werkgevers niet een hele forse beweging maken wat betreft de loonparagraaf, kunnen we zo niet verder. Zij zijn nu echt aan zet", vindt Verhoef.

De cao-onderhandelingen gaan begin februari verder.