AutoRai

Prijzen Volkswagen CrossTouran bekend

(1/19/2007)
Twee maanden geleden beleefde de Volkswagen CrossTouran zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Bologna. Het extra avontuurlijke en veelzijdige lifestyle model is eind maart op de Amsterdam AutoRAI voor het eerst in Nederland te zien. Rond die tijd begint ook de levering. Inmiddels zijn de definitieve specificaties en de prijzen bekend en dat betekent ook dat de auto vanaf heden te bestellen is. Er is al een CrossTouran vanaf 30.650 euro inclusief btw en bpm.
De CrossTouran is het derde Cross-model van Volkswagen; de CrossPolo en de CrossGolf gingen hem al voor. Al deze modellen hebben met elkaar gemeen dat ze een avontuurlijk uiterlijk met extra bodemvrijheid koppelen aan een kleurrijke en veelzijdige standaarduitrusting. Evenals de andere modellen uit de Cross-serie wordt de CrossTouran geleverd met voorwielaandrijving.

Avontuurlijk
De CrossTouran heeft een even compleet als avontuurlijk uitrustingsniveau. Hij wordt bijvoorbeeld standaard geleverd met 17 inch lichtmetalen wielen en in matzwarte kunststof uitgevoerde stootlijsten, deurgrepen en dorpel-/spatbordverbreders. Ook de standaard verchroomde grille en dito dakreling zijn beeldbepalend. Andere typische CrossTouran-kenmerken zijn de donkere koplampbehuizing en de donker getinte achterlichtunits.

Veelzijdig comfort
Het interieur van de CrossTouran toont aan dat avontuur en comfort prima samen kunnen gaan. Zo beschikt hij standaard over in hoogte verstelbare Comfortstoelen met speciale bekleding. Het sportstuur is standaard met leer bekleed en dat geldt ook voor de pookknop en de handremgreep. Het comfort wordt verder versterkt door de centrale armsteun, Climatic-airconditioning, elektrische raambediening vóór en achter en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Ook Cruisecontrol, een boordcomputer, een radio/CD-speler en afdekking van de bagageruimte behoren tot het standaard pakket. Uiteraard is de veiligheidsuitrusting van hoog niveau, met onder meer standaard mistlampen vóór, zes airbags en ESP.

Kleurrijk
De CrossTouran is leverbaar in alle kleuren die ook voor de normale uitvoeringen beschikbaar zijn. Daarnaast is hij verkrijgbaar met de speciaal voor dit model ontwikkelde metallic tint Red Rock. Deze kleur contrasteert fraai met de matzwarte carrosseriedelen en de chromen accenten. Voor de interieurbekleding is er keuze uit het opvallende Orange of het subtiele Latte Macchiato. Deze kleuren komen niet alleen naar voren bij de stoelbekleding, maar ook bij de afwerking van de portieren. De stiksels van het sportstuur zijn afhankelijk van de gekozen binnenbekleding ook uitgevoerd in Orange of Latte Macchiato.

Motoren
Voor de CrossTouran zijn drie benzine- en drie dieselmotoren beschikbaar â alle voldoen ze aan de Euro 4 emissienorm. Het programma begint met de 1.6 benzine (75 kW/102 pk) met vijfversnellingsbak. Deze versie is er vanaf 30.650 euro inclusief btw en bpm. Vervolgens is er de 1.4 TSI met Twincharger-techniek (103 kW/140 pk). Met handgeschakelde zesversnellingsbak (de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling is optioneel) is deze versie leverbaar vanaf 33.550 euro. Er is ook een 125 kW/170 pk sterke CrossTouran 1.4 TSI. Deze wordt standaard geleverd met de DSG-versnellingsbak en staat voor 37.690 euro in de prijslijst.
Alle dieselmodellen worden standaard geleverd met een dieselroetfilter (DRF). Het gamma bestaat uit de 1.9 TDI DRF met 77 kW/105 pk (vanaf 35.575 euro). Dan is er de 2.0 TDI DRF met 103 kW/140 pk, waarvan de prijzen beginnen bij 37.625 euro en de topversie is de 2.0 TDI DRF met 125 kW/170 pk. Deze is er vanaf 38.825 euro. Alle TDI-modellen worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en zijn tegen meerprijs van de DSG-versnellingsbak te voorzien.