Waterschap Noorderzijlvest


Waterschap Noorderzijlvest verdeelt wateroverlast over gebied 19-1-2007

Waterschap Noorderzijlvest gaat de wateroverlast als gevolg van de hevige regenval van gisteren over het hele gebied verdelen. Daartoe gaat het de afvoer van de poldergemalen in zijn gebied begrenzen. De boezemgemalen draaien maximaal.

In het gebied van het waterschap Noorderzijlvest staat door de hevige regenval van gisteren veel water. De poldergemalen hebben vandaag volop gedraaid en het waterpeil in de polders is inmiddels weer wat gezakt. Storingen aan gemalen worden snel verholpen en zo nodig plaatst het waterschap een extra pomp.

Het water gaat nu naar de kanalen en meren (boezem). Het waterpeil daar staat nu ook hoog. Om te voorkomen dat het water te hoog komt en schade aan kaden ontstaat, heeft het waterschap besloten de afvoer van de poldergemalen te beperken. Daardoor wordt de wateroverlast over het gebied verdeeld.

Naar verwachting is er vannacht een mogelijkheid om water uit het Lauwersmeer te spuien bij Lauwersoog. De voorspelde zuidelijke windrichting is gunstig voor het spuien.

Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten. De actuele situatie en de verwachtingen worden regelmatig opnieuw bekeken.