Gemeente Roermond

Stedelijk Museum Roermond daagt leerlingen uit Atelier Cuypers gaat tweede jaargang in

Op vrijdag 19 januari 2007 opent burgemeester Henk van Beers de eerste expositie van het project Atelier Cuypers in schooljaar 2006-2007. Leerlingen van BC Echt richten onder leiding van Micheline Hinse de expositie in met hun kunstwerken en verzorgen performances bij de opening. Thema van deze expositie is 'Thanatos'.

Wat is Atelier Cuypers ? Op de plaats waar in de negentiende eeuw de beroemde architect Pierre Cuypers werkte aan zijn oeuvre, laten leerlingen van het voortgezet onderwijs in de regio Roermond zien wat zij in hun mars hebben. Atelier Cuypers is een initiatief van het Stedelijk Museum Roermond om de samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het museum te bevorderen. Het doel van het project Atelier Cuypers is om de collecties en de exposities van het Stedelijk Museum Roermond te combineren met het creatieve vermogen van de leerlingen. De leerlingen maken die combinaties zichtbaar in hun kunstwerken, die ze exposeren. Bovendien maken ze het ontwerp voor de uitnodiging en het affiche bij de expositie.

BC Echt en Atelier Cuypers Als thema voor hun presentatie heeft BC Echt 'Thanatos' genomen: 'Je wordt geen verlichter mens door het je lichter voor te stellen maar door je het duistere bewust te worden.' Leerlingen van 5 en 6 VWO hebben onder leiding van Micheline Hinse de expositie en de performances gerealiseerd: Khalida Ahmadi, Kyra Hul, Milou Kuypers, Marlou Limpens, Zowi Naus, Nicole Niessen, Dionne Peters, Sammie Pierik, Chris van der Plas, Maddy Blans, Nina Bukala, Daria Bukvic, Hellen Scheres, Joep Vossebeld en Noortje Wielders. Atelier Cuypers 2006-2007 In schooljaar 2006-2007 organiseert het Stedelijk Museum Roermond voor de tweede keer het project Atelier Cuypers. Dit schooljaar nemen alle vijf scholen voor HAVO/VWO uit de regio deel aan het project. De exposities van BC Echt, Stedelijk Lyceum, SG St. Ursula, BC Broekhin en BC Schöndeln worden gehouden in vijf periodes tussen 19 januari en 6 mei 2007. De openingen vinden plaats op de vrijdagen 19 januari, 9 februari, 9 maart, 30 maart en 20 april telkens om 17.00 uur in het Stedelijk Museum Roermond. Bij elke opening presenteren de scholen zich met optredens.

Atelier Cuypers I: BC Echt met 'Thanatos' 19 januari t/m 4 februari 2007 Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond T 0475-333496
E museum@roermond.nl
W www.museum.roermond.nl geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 - 17 uur; zaterdag en zondag 14 - 17 uur
Publicatiedatum: 16.01.2007 Bijgewerkt: 16.01.2007