Gemeente Apeldoorn

Wethouder Boddeke reikt eerste milieulogboek uit aan Rainbow Industrial Coating

Gemeente en Bedrijvenkring Apeldoorn komen met milieulogboek voor bedrijven

Wethouder M. Boddeke van Gemeente Apeldoorn en de heer T. Ceelie, voorzitter van de milieucommissie van Bedrijvenkring Apeldoorn, reiken op vrijdag 19 januari 2007 gezamenlijk het eerste milieulogboek uit aan Rainbow Industrial Coating.

Het logboek voor registratie van bedrijfsinformatie is een gezamenlijk initiatief van beide instanties. Met het logboek hopen beide instanties ondernemers te faciliteren bij het bijhouden van een goede milieuregistratie. Ondernemers zijn volgens de (milieu)wet- en regelgeving verplicht bepaalde gegevens bij te houden en moeten deze kunnen overleggen tijdens een handhavingbezoek. Een goed bijgehouden logboek draagt ertoe bij, dat bij een inspectie van bijvoorbeeld de gemeente de benodigde documenten snel getoond kunnen worden. Wethouder Boddeke verwacht dat dit voor ondernemers veel tijd kan schelen.

Rainbow Industrial Coating in Apeldoorn ontvangt het milieulogboek uit de handen van wethouder Boddeke en de heer Ceeli omdat het initiatief past in het door het bedrijf opgezette bedrijfsmilieuplan. Met de persoonlijke uitreiking van het milieulogboek wil wethouder Boddeke laten zien dat het bedrijf een voorbeeldfunctie kan hebben voor andere bedrijven in Apeldoorn. De wethouder vindt milieu een belangrijk thema. Je kunt als gemeente samen met de ondernemer naar de verschillende toepassingsmogelijkheden kijken. Daarbij is het de kunst om aan de regelgeving te voldoen, maar het enthousiasme van de ondernemer vast te houden", aldus Boddeke .

Bedrijven kunnen het logboek opvragen bij de afdeling Milieu van Gemeente Apeldoorn op telefoonnummer (055) 580 17 75.

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-1-2007 09:02