Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 18 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-01-2007

Met onder meer: storm, geweld en kluis weg uit woning

Verwarde man in woning

Zaandam, woensdag 17 januari 2007, 14:23 uur.

De politie heeft een 23-jarige man uit Zaandam aangehouden die volgens een getuige uit een raam van een woning op de Boere Jonkerstraat was geklommen. De man verklaarde de agenten op zoek te zijn naar zijn vriendin en daarom naar binnen was geklommen. De Zaandammer bleek ernstig in de war en de gewaarschuwde ambulacebroeders adviseerden om geestelijke hulp in te schakelen. De man werd gedwongen gekalmeerd en overgebracht naar een gesloten kliniek.

Winkeldiefstal

Assendelft, woensdag 17 januari 2007, 16:10 uur.

De politie heeft een 44-jarige vrouw uit Assendelft aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De vrouw zou in een supermarkt enkele pakjes vleeswaren niet bij de kassa hebben afgerekend. Omdat de verdachte al meer ter zaken diefstal met de politie in aanraking was geweest werd geen bekeuring gegeven maar proces-verbaal opgemaakt. Zij zal zich voor de diefstal bij justitie moeten verantwoorden.

Huiselijk geweld

Purmerend, woensdag 17 januari 2007.

De politie heeft een 39-jarige Purmerender aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Gewaarschuwde agenten troffen een 37-jarige vrouw aan die onder het bloed zat. Zij werd per ambulance met vermoedelijk kaakletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man werd ingesloten en in verzekering gesteld. Hij vertelde dat een gesprek over de op handen zijnde scheiding uit de hand was gelopen. Een kind dat tijdens de ruzie in de woning was wordt opgevangen door familie.

Openlijke geweldpleging

Purmerend, woensdag 17 januari 2007, 19:05 uur.

De politie heeft twee Purmerenders van 19 en 20 jaar oud aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging. Een 21-jarige plaatsgenoot zou na een woordenwisseling bij een horecagelegenheid aan de Achterdijk door het tweetal zijn geschopt en geslagen. Later zou het slachtoffer nogmaals door het tweetal zijn belaagd bij zijn woning op de Walakker. Hierbij zou een tuinhek zijn vernield dat vervolgens naar de bewoner zou zijn gegooid. Beide verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Dronken

Zaandam, donderdag 18 januari 2007, 03:39 uur.

Een 37-jarige vrouw uit Wormerveer is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw stond op de Zuiddijk langdurig tegen een deur te trappen en omdat zij erg dronken leek hebben de agenten haar meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. In de loop van de ochtend werd zij na ontnuchtering gehoord en met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Gestolen auto's

Zaandam/Wormerveer, 17 januari 2007, 22:58 uur.

De politie heeft in zijn woning een 22-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van diefstallen. In een onderzoek naar diverse in Zaanstad gestolen spiegels van Mercedes personenauto's kwam de politie via de naam van de Zaandammer terecht bij een garagebedrijf aan de Roode Wildemanweg in Wormerveer. Daar werden vervolgens bij een zoeking een gestolen Mercedes en onderdelen van een drietal als gestolen geregistreerde auto's aangetroffen. De verdachte werd ingesloten en zal vrijdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris. De Zaandammer moet na afwikkeling van deze zaak ook nog 70 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Inbraak apotheek

Zaandam, woensdag 17 januari 2007, 23: 24 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij de apotheek aan de Langeweide. Een raam bleek geforceerd en uit de zaak was een computer/betaalsysteem verdwenen en er worden vermoedelijk medicijnen vermist. Vermoedelijk heeft men eerst geprobeerd de apotheek binnen te komen door het naastgelegen pand van Evean open te breken, mogelijk omdat het optisch deel uitmaakt van de apotheek. Forensische Opsporing stelt een nader onderzoek in naar de achtergelaten sporen. Bij de GGD aan het Vurehout werd even na middernacht een inbraak ontdekt. Een raam was opengebroken en er werd vermoedelijk een computer gestolen.

Kluis weg uit woning

Purmerend, donderdag 18 januari 2007, 03:23 uur.

Naar aanleiding van een woninginbraak aan de Siouxstraat stelt de politie een onderzoek in. Men is vermoedelijk binnengekomen door aan de achterzijde van de woning een schuifpui open te breken. In de woning werden waardevolle goederen ongemoeid gelaten. Wel werd het hele huis doorzocht en wordt van de eerste verdieping een zware kluis vermist. De inbraak moet hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag tussen één uur en kwart over drie toen er even niemand thuis was. De bewoner vermoedt dat er meerdere personen nodig waren om de kluis het huis uit te krijgen. De politie stelt een buurtonderzoek in en de afdeling Forensische Opsporing houdt zich met de sporen bezig. De recherche in Purmerend vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Gaatjesboorder

Zaandam, donderdag 18 januari 2007, 05:26 uur.

In een woning aan de Dovenetelweg werd ingebroken door een gaatjesboorder. In de achterdeur werd een gat gemaakt waardoor de sleutel, die aan de binnekant van het slot zat, kon worden gemanipuleerd en de deur geopend. In de woning werden tassen doorzocht en uit één van de tassen werd een geldbedrag weggenomen.

Storm

Zaanstreek en Waterland

Door de storm is door de gehele regio overlast ontstaan. Politie en brandweer ambulance hadden het druk met een grote hoeveelheid meldingen van vallende dakpannen, omgewaaide bomen, afgebroken takken omgewaaide fietsers enzovoort. Hierna volgt een deel van de meldingen. Het is nog niet zeker of de meldingen ook juist zijn omdat terugrapportage nog ontbreekt. In Ilpendam viel een boom in de bussluis. Boeierlaan Purmerend boom op geparkeerde auto. Wandelweg Wormerveer winkelraam stukgewaaid. Monnickendam Kooizand boom op auto. Vaartdijk Assendelft boom over de weg nabij watertoren. Assendelft Provincialeweg Purmerend Buitenhuizen bij gemaal boom over de weg. Bij de lege zeepfabriek aan de Oostzijde vielen dak of gevelplaten naar beneden brandweer erheen. De Doelenstallen aan de Schapenmarkt Purmerend dakpannen waaien naar beneden preventief door marktmeester auto weg laten slepen. Bij motel Katwoude N247 vrachtauto omgewaaid. IJsselmeerdijk Warder een hele grote boom over de weg gevallen. Kwadijk, Jan Dignumszstraat dak van voormalige kleuterschool gedeeltelijk omgeslagen. Fuutstraat Wormer boom dreigt op woning te vallen brandweer heen. Oosthuizen Provincialeweg N247 ongeval met mogelijk beknelling lichtmast geraakt. Boom omgevallen op twee auto's aan de Gouwzeestraat Purmerend. Koog aan de Zaan, Parallelweg/Beatrixstraat waterleiding lek woningen zouden water binnen krijgen en voertuigen worden afgesleept. Grashof Oostzaan coifeer op auto gevallen brandweer heeft 'm verwijderd. Van de muziektent op de Oostkade Zaandam gaat het dak eraf. Op de Wibautstraat kruising Thorbeckeweg in Zaandam is een auto door de wind tegen een paal gereden. Assendelft Pastoor Vermeulenstraat boom dreigt op huis te vallen. Noordbeemster boom dwars over de weg op de Oosthuizerweg thv Neckerweg. Zaandam Rustenburg vrouw met hoofdwond oorzaak onbekend ambulance gebeld. Dijkgraaf Poschlaan Volendam boom over de weg. Engewormer in Wormer boom over de weg kan niks meer door. Gorslaan kruising Linnaeuslaan Purmerend kind van fiets geblazen ambulance. Dorpsstraat Assendelft boom op geparkeerde auto. Rijperweg Middenbeemster boom op weg. Provincialeweg N247 boom over de weg geheel gestremd. Javastraat Wormerveer boom over auto gevallen. Verder waren er tientallen meldingen van vallende dakpannen, losrakende planken omgewaaide bomen, afgebroken takken stukgewaaide ramen enzovoort. Een en ander is niet volledig en tot 13.30 uur doorgenomen.