Gemeente Doesburg


week 03-2007

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 17 januari 2007, week 3.

BESTUURSVERGADERINGEN

Raadscommissies
Op donderdag 18 januari a.s. vergadert de raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu te 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.
Besproken wordt het ontwerp structuurplan Koppelweg. De vergadering is openbaar.
Voor nadere inlichtingen: W.Stoppels, tel.481320.

Collegebesluiten
Dinsdag 9 januari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Het college heeft ingestemd met het activiteitenplan en het subsidieverzoek voor 2007 van de Stichting Hanzesteden.
* Als onderdeel van de uitvoering door de gemeente van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning heeft het college nu ook het besluit MO vastgesteld, waarbij het o.a. gaat om het vaststellen van het persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden.
* Het college heeft opdracht gegeven tot het laten maken van een onderhoud- en beheersplan voor de speelvoorzieningen in Doesburg. Daarin zullen zaken worden vastgelegd als b.v. noodzakelijke inspectiewerkzaamheden, preventief en correctief onderhoud, benodigde budgetten voor beheer en onderhoud en voor vervanging.

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad.
De vrijstelling wordt aangevraagd om het vergroten van een rijksmonument mogelijk te maken op het perceel Bergstraat 9 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie C nummer 1589/2630.
Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 18 januari 2007 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 17 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Beinum 1990. De vrijstelling wordt aangevraagd om het plaatsen van een tijdelijke loods mogelijk te maken op het perceel Broekhuizerweg 6 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E nummer 1575.
Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 18 januari 2007 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening en bouwvergunning met toepassing van artikel 50.4 van de Woningwet Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan De Ooi 1961 met de voorschriften De Ooi 1964 en bouwvergunning te verlenen met toepassing van artikel 50.4 van de Woningwet. De vrijstelling heeft betrekking op het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Koppelweg 55 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B nummer 2381.
Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 18 januari 2007 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning deels te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Kerkstraat 19, monumentennummer 12976. De monumentenvergunning wordt onder voorwaarden verleend voor het plaatsen van een entreekozijn in de voorgevel maar geweigerd voor het plaatsen van een hellingbaan voor de voorgevel. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 18 januari 2007 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg.
Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg.
Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362.
Het Publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

Vaststelling bestemmingsplan Molenveld en De Ooi Burgemeester en wethouders van Doesburg maken ter voldoening aan artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad op 21 december 2006 het bestemmingsplan Molenveld en De Ooi heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Molenveld en De Ooi voorziet in een herziening van het bestemmingsplan voor de gronden welke globaal zijn gelegen ten zuiden van de provinciale weg N317, ten oosten van de binnenstad, ten noorden van de Oude IJssel en ten westen van de provinciale weg N338. Het bestemmingsplan heeft een consoliderend karakter, waarbij de woonfunctie van de wijken Molenveld en De Ooi centraal staat.

Bij de vaststelling is op enkele punten afgeweken van het ontwerpbestemmingsplan. De aangebrachte wijzigingen mede naar aanleiding van de zienswijzen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

* de locatie hoek Looiersweg/Esdoornlaan is buiten de grenzen van het bestemmingsplan Molenveld en De Ooi gelaten;
* de plankaart is zodanig aangepast dat de bebouwing op het perceel tussen de Oranjesingel 10 en 12 (voormalige gebouw postduivenvereniging) is wegbestemd;

* het bouwvlak van het perceel Oranjesingel 12 is verkleind en de maximale bouwhoogte is teruggebracht naar 7 meter. In de voorschriften is voor dit perceel een binnenplanse vrijstelling naar wonen opgenomen;

* de percelen Oranjesingel 2-4 en 6-8 zijn bestemd tot Kantoor. De bouwvlakken zijn samengevoegd tot één bouwvlak. Op de plankaart is een aanduiding opgenomen dat per perceel/aanduiding één dienstwoning is toegestaan. De percelen zijn voorzien van een wijzigingsbevoegdheid naar Wonen;

* de wijzigingsbevoegdheid voor het terrein van de school De Bongerd is geschrapt;

* de Lage Linie is bestemd tot natuur met cultuurhistorische waarden en dientengevolge is de bestemming groen met cultuurhistorische waarden uit het plan geschrapt alsmede de zin in de gemeentelijke visierecreatieve functie op pagina 8 van de toelichting;
* de groenstrook langs de oude loop van de Oude IJssel ter hoogte van de hoek van de
Forsythiastraat/Lijsterbeslaan en de Mgr. Bekkerslaan heeft -met uitzondering van de strook achter de woningen aan de Esdoornlaan respectievelijk Lijsterbeslaan - de bestemming natuur gekregen;
* de strook langs Den Helder en de hoek met de Magnolialaan is bestemd tot groen;

* op de plankaart het zogenaamde Vogeleiland is bestemd tot Natuur in plaats van Groen met cultuurhistorische waarden;
* ten aanzien van het perceel Oranjesingel 16 is de plankaart zodanig aangepast, dat zowel de maximale goot- als bouwhoogte wordt gesteld op 7 meter;

* de bouwgrenzen op het perceel Esdoornlaan 3 zijn op de plankaart aangepast conform de huidige situatie;

* in de voorschriften is artikel 16 lid 3 sub 2 zodanig aangepast dat een aanlegvergunning ook moet worden geweigerd wanneer afbreuk wordt gedaan aan de cultuurhistorische waarden.

Naast bovengenoemde wijzigingen zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. De exacte wijzigingen kunnen worden ingezien op het vastgestelde, ter inzage liggende, plan.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 18 januari 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het Publieksbureau is elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur geopend met uitzondering van vrijdagmiddag. Ook is het Publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Gedurende de termijn van de ter inzage legging kunnen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX te Arnhem schriftelijke bedenkingen worden ingebracht door:

a. degenen, die tijdig hun zienswijzen bij de raad kenbaar hebben gemaakt;

b. belanghebbenden, die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om bij de raad hun zienswijzen kenbaar te maken;

c. een ieder tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

* 9-1-2007, Goudenregenstraat 45: vergroten van de woning
* 10-1-2007, Markt 21: veranderen van een bergruimte tot zelfstandige woning

* 11-1-2007, van Middachtenweg 20: vergroten en veranderen van een woning

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 23 januari 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

VERKEER

LAATSTE HERINNERING AFHALEN PARKEERVERGUNNINGEN 2007

Het jaarlijks vernieuwen van de parkeervergunning behoort conform de vergunningsvoorwaarden tot de eigen verantwoordelijkheid van de parkeervergunninghouder. Dat laten we graag zo. Toch willen wij u als vergunninghouder er graag nogmaals op attenderen, dat sinds 31 december 2006 alle parkeervergunningen zijn verlopen en u daarom uw parkeervergunning voor het jaar 2007 dient te vernieuwen. Een nieuwe parkeervergunning geldt voor de periode van 1 januari 2007 t/m 31 december 2007.

U kunt uw nieuwe parkeervergunning afhalen aan de balie van het publieksbureau. Het publieksbureau kent de volgende openingstijden:
* maandag tot en met donderdag van 08.30 14.30 uur;
* maandagavond van 18.00 19.30 uur;

* vrijdagochtend van 08.30 12.00 uur.

Denkt u eraan, dat:

* bij het ophalen van de nieuwe vergunning uw oude vergunning dient te worden ingeleverd; (anders bent u opnieuw statiegeld verschuldigd!)

* één of beide kentekenbewijzen dienen te worden overgelegd;
* de kosten voor een particuliere belanghebbende vergunning 60,40 en voor een zakelijke belanghebbende 121,00 bedragen.

Zonder overlegging van bovenstaande zal helaas niet worden overgegaan tot het afgeven van een nieuwe parkeervergunning.

PREVENTIEF / REPRESSIEF OPTREDEN
De parkeercontroleurs controleren of u al een nieuwe parkeervergunning 2007 heeft opgehaald. Parkeert u nog steeds op uw oude parkeervergunning, dan hebt u daarvoor onlangs mogelijk een waarschuwing gehad.
Vanaf maandag 22 januari a.s. zullen de parkeercontroleurs echter bij het aantreffen van een oude verlopen parkeervergunning overgaan tot repressief optreden. Wij gaan er echter vanuit, dat u het niet zover zult laten komen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot het cluster Publieksbureau, telefonisch te bereiken onder telefoonnummer 0313-48 13 90.