Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd
communicatie Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Politie zet alle zeilen bij tijdens storm / Amsterdam-Amstelland (19/01/2007)

De storm die op donderdag 18 januari over Nederland raasde zorgde er voor dat ook de politie Amsterdam-Amstelland gisteren alle zeilen moest bijzetten om in de hulpvraag van de burgers te voorzien. Op de politiemeldkamer werden 650 hulpverzoeken die met het weer te maken hadden verwerkt. Om in de vraag te voorzien werden ruim dertig extra eenheden en een peloton ME ingezet. Los van de enorme materiële schade die de storm veroorzaakte deden zich relatief weinig persoonlijke ongelukken voor. Een aantal mensen kwam met de schrik vrij. Een 87-jarige Amsterdamse overleed in een ziekenhuis. Zij was op een 'Amsterdammertje' gevallen op de kruising Ferdinand Bolstraat / Jacob van Campenstraat. Het is nog onduidelijk of dit met het weer te maken had of dat het slachtoffer onwel werd. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau De Pijp aan de Ferdinand Bolstraat of via het telefoonnummer:

0 9 0 0 -- 8 8 4 4

Houtmankade:

Op de Houtmankade raakte een man te water. Een omstander die zag dat het slachtoffer in de problemen raakte en slechts met moeite het hoofd boven water hield aarzelde niet en schoot te hulp. Beiden zijn in een ziekenhuis gecontroleerd maar mochten uiteindelijk weer naar huis.

Waver (Ouder-Amstel)

Op de Waver in Ouder-Amstel waaide een boom op een passerend busje. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer werd met diverse zware kneuzingen opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand werd donderdagavond stabiel genoemd.

Stellingweg:

Op de Stellingweg werd een vrouw tegen de grond geblazen. Zij brak daarbij haar heup en is in een ziekenhuis opgenomen.

Blankenstraat:

In de Blankenstraat viel een man van een ladder die de ramen stond te lappen. Het slachtoffer was even buiten kennis, maar kwam gelukkig snel weer bij. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Muntbergweg:

Op de Muntbergweg raakte iemand gewond tijdens het koken. Een ruit sprong door de harde wind. Het slachtoffer werd door rondvliegend glas aan de pols geraakt en liep een slagaderlijke bloeding op. De man is in een ziekenhuis behandeld.

Mauritskade:

Op de Mauritskade werd de auto van een Uithoornse verpletterd onder een boom toen zij voor het verkeerslicht stond te wachten. De vrouw wist in een reflex weg te duiken en bleef wonder boven wonder ongedeerd. Omstanders hebben haar uit haar geplette auto gehaald.

Oostelijke Handelskade:

Op de Oostelijke Handelskade raakte een voetganger aan zijn been gewond toen hij werd geraakt door een plaat die van een dak van een gebouw afwaaide. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.