Nationaal Crisis Centrum

06:29 o 19-01-2007

Weeralarm ingetrokken

Het KNMI heeft het weeralarm ingetrokken. Het advies binnen te blijven komt daarmee ook te vervallen. De wind is inmiddels sterk afgenomen en ook de waterstanden zijn beduidend minder hoog. De verwachting is overigens nog wel dat zowel het verkeer over de weg als op het spoor de komende uren en tijdens de ochtenspits problemen zullen ondervinden, met name door omgevallen bomen en puin. Treinverkeer
Het treinverkeer in Nederland wordt vrijdagochtend weer opgestart. Houdt u nog rekening met incidentele uitval van treinen. Met name in het oosten van het land vallen op een aantal trajecten nog treinen uit.

Ten gevolge van de extreme en gevaarlijke weersomstandigheden had de politie het treinverkeer in heel Nederland donderdagavond stilgelegd vanaf 19:00 uur. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren. NS adviseerde reizigers thuis te blijven of op hun huidige verblijfplaats alternatief verblijf, overnachting of plaatselijk vervoer te zoeken. Voor gestrande reizigers zonder alternatief is (nacht-) opvang geregeld door gemeentes.

Bellen 112 via vaste lijn
Mensen die spoedeisende hulp nodig hebben, moeten zoveel mogelijk via een vaste telefoonlijn het alarmnummer 112 bellen. De mobiele netwerken zijn door de storm zo druk belast dat het problematisch kan zijn met een mobieltje met 112 in contact te komen. Mensen moeten het noodnummer 112 alleen bellen als elke seconde telt. Bij minder spoedeisende zaken kunnen ze het algemene nummer (0900-8844) bellen.
crisis.nl - 19 jan 2007