Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 3

(19-01-2007) Bekendmakingen

Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend: Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer A. de Geus voor het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel Schelpweg 9 te Strijen (ontvangen 15 januari 2007)

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- (rectificatie) Vink ontwikkeling b.v. voor het slopen van een woning met opslag en berging op het perceel Schoolstraat 4 te Strijen (ontvangen 22 december 2006).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Wet milieubeheer:

- Op 9 augustus 1973 en 23 mei 1997 zijn voor een constructiebedrijf, gelegen Schenkeldijk 71 te Strijen, vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer verleend. Van deze vergunningen is thans B.V. Metaalconstructiebedr.
P. de Bruin de houder c.q. rechtverkrijgende.
Aangezien het bedrijf al meer dan drie jaar geen handelingen meer verricht met gebruikmaking van de vergunningen, zijn burgemeester en wethouders van Strijen voornemens om overeenkomstig artikel 8.25, lid
1c van de Wet milieubeheer de vergunningen geheel intrekken. Bij de beslissing zijn de belangen van de bescherming van het milieu betrokken. De vigerende vergunning bevat geen voorschriften welke dit voornemen in de weg staan
De ontwerp-beschikking (het ontwerp van de beschikking zoals deze eruit zal zien indien er geen zienswijzen en/of adviezen worden ingebracht) en andere ter zake zijnde stukken liggen van 22 januari 2007 tot en met 5 maart 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein
2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Zienswijzen kunnen door een ieder van 22 januari 2007 tot en met 5 maart 2007 mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan de directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar (de heer M.H. Pepping, tel.nr. 078 - 648 05 00).
Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
Alleen belanghebbenden kunnen op basis van naar voren gebrachte zienswijzen beroep instellen tegen de definitieve beschikking.


- Op 22 september 2006 is een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer ingediend door J. Biesheuvel boten en buitenboordmotoren om vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de reparatie en verkoop van boten en buitenboordmotoren op het perceel De Lane 7 te Strijen.
De aanvraag en de ontwerp-beschikking (het ontwerp van de beschikking zoals deze eruit zal zien indien er geen zienswijzen en/of adviezen worden ingebracht) liggen van 22 januari 2007 tot en met 5 maart 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Zienswijzen kunnen door een ieder van 22 januari 2007 tot en met 5 maart 2007 mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan de directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar (, tel.nr. 078 - 648 05 00).
Van mondeling naar voren gebrachte zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
Alleen belanghebbenden kunnen op basis van naar voren gebrachte zienswijzen beroep instellen tegen de definitieve beschikking.

Dordrecht, 19 januari 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Sloopvergunning verleend aan:

- De heer B. Weerheim voor het slopen van de schuur op het perceel Oud Bonaventurasedijk 82a te Strijen (verzonden 18 januari 2007).

Een ventvergunning is verleend aan:

- Rommelmarkt Comité van de Hervormde Gemeente Cilaarshoek, mevrouw A. Troost, Hoekseweg 3 te Strijen voor het venten van oliebollen op 3 februari 2007 (verzonden 15 januari 2007).

Wegenverkeerswet 1994:
Het college heeft op 9 januari 2007 besloten een voetgangersoversteekplaats te creëren ter hoogte van de school De Weele, Leeuwerikstraat 5 te Strijen. Deze voetgangersoversteekplaats was nodig om de leerlingen en de bezoekers van de nabijgelegen school De Weele veilig te laten oversteken.

Tegen bovenstaand besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.