Ingezonden persbericht


Persbericht

A.s. vrijdag 19 januari verschijnt:

Opinio

Het nieuwe wekelijkse opinieblad onder hoofdredacteurschap van Jaffe Vink (ex-Letter&Geest).

Het eerste nummer bevat de volgende artikelen:

­ Sylvain Ephimenco, 'Voltaire is dood' (over het geestelijke klimaat in Frankrijk); ­ Diederik Boomsma over de chemische odyssee van de Probo Koala; ­ Theodore Dalrymple, 'Vraag niet aan monsters van drie wat ze willen eten'; ­ Een interview met filosoof Ad Verbrugge over de staat van het Nederlandse onderwijs; ­ Een poëzierubriek door Henny Vrienten;
­ Een briefwisseling tussen Benno Barnard en Derk Jan Eppink over de toekomst van het Avondland; ­ 'Groeten uit Washington' van Ayaan Hirsi Ali, met haar commentaar op de Nederlandse kabinetsformatie; ­ Een debat tussen Paul Cliteur en Andreas Kinneging over de Verlichting; ... en columns van Xandra Schutte (over abortus), Femke Halsema (over het nieuwe provincialisme in de Nederlandse politiek), Roger Scruton (over dierenbescherming), Hans Jansen (over rijkdom en privébezit) en Anne Applebaum (over de KGB'er Poetin in de politiek).

Bij een tijdschrift als Opinio hoort een eigenzinnige vormgeving: het nieuwe blad zal verschijnen op roze krantenpapier, in tabloid-formaat. Opinio heeft wekelijks zestien pagina's, in een heldere opmaak, zonder foto's en zonder advertenties.

Met een vriendelijke groet,

Huib Schreurs Jaffe Vink
directeur hoofdredacteur