Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Datum 19 januari 2007

Betreft

ERIKS GROUP NV VERKORT DE INSCHRIJVINGSPERIODE VOOR DE UITGIFTE VAN NIEUWE GEWONE AANDELEN TOT EUR 110.000.000

ERIKS group nv ("ERIKS") heeft op 15 januari 2007 de uitgifte aangekondigd van nieuwe gewone aandelen in het kapitaal van ERIKS voor een bedrag van maximaal EUR 110.000.000 (de "Aandelen") (de "Uitgifte").

Inschrijvingsperiode
De inschrijvingsperiode voor de Uitgifte is gestart op 15 januari 2007, vanaf 09.00 uur en zou naar verwachting sluiten op 23 januari 2007 om 16.00 uur. Inschrijving voor de Uitgifte heeft de verwachtingen zodanig overtroffen dat ERIKS heeft besloten om de inschrijvingsperiode te verkorten. Door deze verkorting zal de inschrijvingsperiode nu sluiten op 19 januari 2007 om 16.00 uur.

De uitgifteprijs en het definitieve aantal aandelen van de Uitgifte zullen naar verwachting worden aangekondigd op 22 januari 2007. Allocatie zal naar verwachting plaatsvinden op 22 januari 2007.

Overtoewijzings-optie
Er is een over-toewijzingsoptie verleend (uitoefenbaar tot 30 dagen na de bekendmaking van de uitgifteprijs) op basis waarvan ERIKS additionele nieuwe aandelen in haar kapitaal kan uitgeven tot een aantal van 15% van het totaal aantal Aandelen tegen de uitgifteprijs ("Overtoewijzingsaandelen").

Notering en settlement
Een aanvraag is ingediend om de Aandelen toe te laten tot notering op Eurolist by Euronext Amsterdam, onder het bestaande symbool "ERIKG". De Aandelen en de Overtoewijzingsaandelen, indien uitgegeven voor de noteringsdatum, zullen naar verwachting per 24 januari 2007 genoteerd en verhandelbaar zijn, verlenging van het tijdsschema in onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Betaling en levering van de Aandelen zal naar verwachting op 24 januari 2007 plaatsvinden.

Prospectus
Exemplaren van het prospectus d.d. 15 januari 2007 zijn beschikbaar via de website van Euronext Amsterdam (www.euronext.com) en zijn tevens kosteloos verkrijgbaar ten kantore van ERIKS Group nv en Rabo Securities:

ERIKS group nv Rabo Securities Arcadialaan 14 Amstelplein 1 Victory Building Rembrandt Toren 1810 KB Alkmaar 1096 HA Amsterdam Nederland Nederland group@eriks.com prospectus@rabobank.com

voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO
Pagina 1 / 2

Van Raad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888

Niet voor verspreiding, distributie of publicatie binnen de Verenigde Staten, Canada of Japan Deze aankondiging is geen aanbod tot verkoop of uitnodiging tot koop van de effecten van ERIKS group nv (de "Vennootschap", en dergelijke effecten, de "Effecten") in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan of in welke andere jurisdictie dan ook. De hierin opgenomen informatie is niet bestemd voor verspreiding of publicatie naar of binnen de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. Noch deze aankondiging, noch enige kopie of enig exemplaar ervan mag worden meegenomen of verspreid of gepubliceerd, direct of indirect, in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. De Effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd ingevolgde de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, tenzij geregistreerd onder de Securities Act of een vrijstelling van zodanige registratie van toepassing is. Er wordt geen openbare aanbieding van Effecten van de Vennootschap in de Verenigde Staten gedaan.


---- --