Sociaal-Economische Raad

Hierbij de beleidsconclusies die horen bij het persbericht dat zojuist naar u is verzonden. Met vriendelijke groet,
Mariek de Valk
Stichting van de Arbeid

STICHTING VAN DE ARBEID
PERSBERICHT

19 januari 2007 kp 1908, fax, co-blad, dagbl, opinie,


Stichting van de Arbeid trekt conclusies uit onderzoek naar de re-integratie van werknemers die minder van 35 procent arbeidsongeschikt zijn

Het bestuur van de Stichting van de Arbeid, het overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers en van werknemers, heeft zich op 19 januari 2007 beraden over de uitkomsten van het onderzoek van Regioplan naar de re-integratie van werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn.

Het bestuur neemt de uitkomsten serieus en heeft een aantal beleidsconclusies getrokken om de zogeheten '35min werknemers' met behulp van maatwerkoplossingen aan het werk te houden bij de eigen werkgever, dan wel bij een andere werkgever. Hiermee herbevestigt de Stichting de gemaakte afspraken van najaar 2004 en 2005 en roept betrokken partijen op om de inspanningen te intensiveren.

Deze beleidsconclusies zijn integraal als bijlage bij dit persbericht gevoegd. Het onderzoeksrapport en de beleidconclusies van de Stichting van de Arbeid zijn gepubliceerd op haar website (www.stvda.nl).